Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

L'ús del mòbil, principal distracció al volant en la campanya portada a terme per la Policia Local

dilluns, 26 de març de 2012

La Policia Local de Vila-real ha portat a terme en les últimes setmanes una campanya sobre distraccions al volant, amb l'objecte de conscienciar els ciutadans sobre la importància d'una conducció responsable, que s'ha saldat amb un 2,8% de denúncies per ús del telèfon mòbil durant la conducció, una de les principals causes de distracció al volant.

En concret, la campanya, que s'ha desenvolupat del 5 al 18 de març, ha actuat sobre un total de 820 vehicles controlats, dels quals 23 han estat denunciats per parlar pel telèfon mòbil mentre conduïen. La campanya, en la qual s'han produït un total de 35 detencions de vehicles, ha estat coordinada per l'àrea de Seguretat Viària de la Policia Local i portada a terme per la Unitat de Trànsit, en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit.

La policia alerta de les conseqüències dramàtiques que poden tenir les distraccions al volant, que durant 2011 s'estima que van causar la mort de 606 persones, sobretot per l'ús indegut de telèfons mòbils, navegadors o altres dispositius. En els vehicles controlats durant la campanya la principal distracció detectada ha estat l'ús de telèfons mòbils durant la conducció, mentre que no s'han registrat denúncies per manipulació de reproductors, navegadors o altres dispositius. Referent a això, la policia recorda que l'ús del telèfon mòbil multiplica per quatre el risc de patir accidents i s'equipara al de conduir sota els efectes de l'alcohol.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es