Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local inicia una campanya per a controlar la ITV en cotxes i ciclomotors i comprovar l'estat dels pneumàtics

dilluns, 23 d'abril de 2012

La Unitat de Trànsit de la Policia Local ha posat en marxa fins al 8 de maig una campanya de control de la ITV, a la qual enguany se sumarà, a més, la inspecció de l'estat dels pneumàtics. L'objectiu de la campanya és reduir el nombre de vehicles que circulen sense haver passat l'obligatòria Inspecció Tècnica de Vehicles, comprovar les reformes que pogueren haver-se realitzat en l'automòbil susceptibles d'inspeccions extraordinàries i controlar el bon estat dels pneumàtics per a garantir la seguretat viària. En el cas de detectar infraccions, les multes poden arribar als 200 euros i comportar la immobilització del vehicle si aquest suposa un risc per a la circulació.

La Policia Local insisteix en la importància del bon estat dels pneumàtics per a la seguretat viària, especialment en condicions climatològiques adverses, ja que ofereix l'adherència a l'asfalt necessària per a afrontar situacions d'exigència com poden ser els girs o les frenades. No obstant això, afegeixen, la Direcció General de Trànsit estima que un 27% dels cotxes tenen un risc molt elevat de patir un accident per tenir els pneumàtics en mal estat. Per aquest motiu, durant la campanya els agents locals duran un profundímetre, amb el qual mesuraran el desgast dels pneumàtics en els vehicles inspeccionats. Si el dibuix dels pneumàtics no té la profunditat mínima exigida, que és d'1,6 mil·límetres, pot significar una denúncia per cada pneumàtic en mal estat que, en aplicació de l'article 12 del Reglament general de vehicles, suposa una sanció de 200 euros per cadascuna de les rodes, i pot també suposar la immobilització del vehicle. A més, la Policia Local comprovarà que els pneumàtics són els homologats per a aquest tipus de vehicle, segons figura en la corresponent fitxa d'inspecció tècnica.

La Policia Local insisteix que en l'últim any quasi un 70% dels accidents de circulació que es van registrar per culpa de fallades mecàniques van estar causats directament pel mal estat de les rodes i que, segons les estadístiques de la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària, un de cada cent accidents viaris a Espanya es deu directament als pneumàtics. A més, recorden també que és important circular amb la pressió recomanada pel fabricant, ja que una pressió excessivament baixa suposa un major consum de combustible i major desgast per als pneumàtics, mentre que una pressió més alta del que es recomana suposa un risc d'aquaplaning en certes ocasions i fins i tot pèrdua d'adherència en un revolt.

Per altra banda, els agents de la Policia Local comprovaran que els vehicles hagen passat la corresponent ITV en el termini degut, la manca de la qual suposa una infracció greu sancionada amb multa de 200 euros. A més, es vigilaran les infraccions complementàries a la ITV, com no dur l'adhesiu que identifica haver passat la inspecció, manca de l'informe tècnic, etc. En aquesta campanya, es farà especial vigilància en la ITV dels ciclomotors, obligats a passar la inspecció tècnica ordinària a partir del tercer any de forma biennal, i es vigilaran també aquelles reformes, d'importància o no, que s'hagueren portat a terme en el vehicle i que no tenen la corresponent autorització, com en rodes, cristalls tintats, tubs d'escapament, llums diürnes, llums neó, para-xocs, alerons, etc. En el cas que el vehicle presente dificultats en la seguretat, podrà ser immobilitzat amb la grua, fins que no s'hagen resolt les deficiències.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es