Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real destina 26.000 euros a les associacions de veïns en la convocatòria d'ajudes de 2012

dilluns, 23 d'abril de 2012

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Vila-real aprova avui les bases per a la convocatòria de subvencions a les associacions corresponents a 2012, de les quals podran beneficiar-se les 11 entitats veïnals registrades en la ciutat, així com la federació. La convocatòria d'enguany ascendeix a 26.000 euros i, tal com assenyala el regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, pretén "premiar les associacions que facen activitats socials i serveis a la ciutadania".

L'edil destaca que la convocatòria de 2012 suposa un increment respecte a les ajudes concedides el passat exercici i, sobretot, significa "complir les reivindicacions de les associacions de veïns de la ciutat d'agilitar els tràmits per a la concessió de subvencions amb l'objectiu que puguen saber en els primers mesos de l'any les quantitats amb les quals poden comptar per a portar a terme els seus programes". En aquesta línia, Ochando lamenta que la demora en la concessió i el pagament d'aquestes ajudes durant la passada legislatura generava greus dificultats a les associacions de veïns per al seu normal funcionament, per la qual cosa, tot just un mes després d'assumir la cartera de Participació Ciutadana, es va habilitar la partida necessària per a fer front al pagament pendent a les associacions corresponent encara a les ajudes de 2010. El regidor assenyala que un dels objectius del departament serà, precisament, "anar progressivament avançant els terminis de la convocatòria en els pròxims anys perquè les entitats veïnals puguen disposar de les subvencions el més prompte possible".

Amb aquesta convocatòria, les associacions de veïns de la ciutat poden sol·licitar ajudes per a la realització d'activitats com tallers, butlletins informatius, cursets o festes, entre d'altres. La voluntat del regidor de Participació Ciutadana és la de fer prevaldre en aquesta edició aquells programes que suposen serveis als veïns i socials, en la línia dels Centres d'Esplai presentats recentment en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials.

A partir de l'aprovació de les bases de la convocatòria i la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), les associacions interessades disposaran del termini d'un mes per a sol·licitar les ajudes per als seus diferents programes i activitats. Després d'això una comissió tècnica valorarà les sol·licituds per a assignar els recursos. La concessió de les subvencions suposa el pagament immediat del 60% de la quantitat assignada en cada cas. El 40% que falta s'abona a la presentació de les justificacions corresponents de la realització de les activitats, tal com assenyala l'Ordenança reguladora de concessió de subvencions a les associacions de veïns.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es