Inici -> └rees -> Policia Local -> Campanyes

Vila-real renova la seua adhesiˇ a la Carta Europea de Seguretat ViÓria amb el compromÝs d'implantar zones 30 i carrils bici i ampliar l'educaciˇ viÓria als adults

dimecres, 2 de maig de 2012

Vila-real renova la seua adhesiˇ a la Carta Europea de Seguretat ViÓria amb el compromÝs d'implantar zones 30 i carrils bici i ampliar l'educaciˇ viÓria als adults

La Policia Local de Vila-real ha renovat el seu compromÝs amb la Carta Europea per a la Seguretat ViÓria per al trienni 2012-2015 amb l'objectiu de continuar reduint la sinistralitat en la ciutat. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, i l'intendent general en cap de la Policia Local, JosÚ Ramˇn Nieto, han donat a conÚixer avui la renovaciˇ d'aquest document impulsat per la Uniˇ Europea que, per a aconseguir l'objectiu de reduir els accidents de trÓnsit s'han plantejat cinc objectius clau per al pr˛xim trienni: el manteniment i impuls de la Unitat de Seguiment a les VÝctimes Greus d'Accidents de TrÓnsit, la realitzaciˇ d'una nova campanya 'Subjecta't a la vida, fes click', la implantaciˇ combinada de carrils bici i zones 30, l'ampliaciˇ de cursos d'educaciˇ viÓria als adults i la millora del disseny de l'espai urbÓ per a incrementar la visibilitat.

"La Policia Local de Vila-real ha demostrat sempre la seua implicaciˇ en la millora de la seguretat viÓria. Per˛ no ens volem quedar acÝ; volem continuar avanšant en la millora de la seguretat viÓria dels nostres ve´ns i en la reducciˇ dels accidents de trÓnsit", assenyala el regidor Serralvo, qui explica que, amb aquest objectiu, s'ha firmat recentment la renovaciˇ d'un document que Ús "molt mÚs que una declaraciˇ d'intencions". "Es tracta d'un compromÝs clar de la Policia Local i de l'Ajuntament per continuar treballant per tal de fer de Vila-real una ciutat mÚs segura", conclou.

Entre els compromisos adquirits per al trienni en la Carta Europea de Seguretat ViÓria destaca la creaciˇ de carrils bici i zones de velocitat limitada a 30 quil˛metres per hora de manera combinada, tal com explica l'intendent general, per a "dissenyar Órees en quŔ les bicicletes tinguen preferŔncia sobre els vehicles". A mÚs, tambÚ estÓ previst com un dels objectius en matŔria de seguretat viÓria dels pr˛xims anys l'ampliaciˇ dels cursos d'educaciˇ viÓria a les persones adultes. "En aquesta lÝnia, una de les accions que es planteja Ús que els majors puguen cobrir les eixides d'alguns colĚlegis, desprÚs d'haver passat un curset especÝfic i primer amb l'acompanyament dels agents, per, d'aquesta manera, implicar tambÚ a la ciutadania en les qŘestions de seguretat viÓria", afegeix Nieto. Una altra de les novetats per al pr˛xim trienni passa per l'elaboraciˇ d'un projecte de millora del disseny de l'espai urbÓ, centrat sobretot a garantir la visibilitat en encreuaments i carrers i reduir d'aquesta manera la sinistralitat urbana.

Juntament a aquests compromisos, la Carta Europea tambÚ inclou l'impuls a altres dues iniciatives que en matŔria de seguretat viÓria implanta la Policia Local en els ˙ltims anys, en particular la Unitat de Seguiment de VÝctimes Greus per Accidents de TrÓnsit (Servigrac) i la realitzaciˇ de noves edicions de la campanya 'Fes click, subjecta't a la vida', que tornarÓ a exposar a la plaša Major vehicles sinistrats i oferirÓ testimonis de vÝctimes d'accidents, a mÚs d'habilitar un simulador de bolcades per a conscienciar de la importÓncia de portar sempre lloc el cinturˇ de seguretat i els sistemes de retenciˇ infantil.

Les campanyes i accions de seguretat viÓria empreses per la Policia Local des de l'adhesiˇ a la Carta Europea al gener de 2006 han donat els seus fruits. Segons les dades del cos municipal des de l'any 2009 no s'ha produ´t a Vila-real cap accident amb vÝctimes mortals i la sinistralitat s'ha redu´t en un 8% en l'˙ltim any. Des del 2008, el nombre d'accidents urbans ha descendit en un 39,1%.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es