Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Vila-real habilita espais i horaris per a facilitar l'estudi dels joves davant dels exàmens

divendres, 4 de maig de 2012

Vila-real habilita espais i horaris per a facilitar l'estudi dels joves davant els exàmnes_1

Les regidories de Joventut i Biblioteques han posat en marxa el primer Pla d'aules d'estudi per a joves amb l'objectiu de facilitar més espais així com una ampliació d'horaris "per a poder ajudar en la preparació dels exàmens als joves de la ciutat" ha explicat el regidor de Joventut, Xavi Ochando.

A partir d'ara, els estudiants podran fer ús de l'Espai Jove, la nova biblioteca de l'avinguda de Pius XII, la seu central de la Caixa Rural i la biblioteca de la UNED, de dilluns a divendres i en horari de matí i vesprada "a fi que puguen comptar amb unes instal·lacions que reunesquen les característiques necessàries per al seu estudi" ha destacat el regidor de Biblioteques, Xus Sempere.

"El Pla d'aules d'estudi ha significat un cost mínim per a l'Ajuntament perquè, en alguns casos, els edificis han sigut cedits, com és el cas de la seu central de la Caixa Rural o la biblioteca de la UNED, gràcies al conveni que té amb l'Ajuntament" ha manifestat Sempere qui ha afegit que, "en el cas de la nova biblioteca de l'avinguda de Pius XII, en cedir aquesta instal·lació a l'Agència Tributària per a ajudar a la ciutadania en la declaració de la renda, hem aprofitat que obrin i compten amb un vigilant, per a arribar a un acord i oferir un nou espai en la planta superior".

A més Sempere ha matisat que "aquest nou Pla d'aules d'estudi ajudarà a descongestionar en època d'exàmens la biblioteca central de Solades ja que es podran arribar a beneficiar uns 250 vila-realencs". Els joves de la ciutat disposaran de xarxa Wi-fi gratuïta en tots els centres habilitats.

Per la seua banda, el regidor de Joventut, Xavi Ochando ha destacat que tant en la Caixa Rural com en l'Espai Jove hi haurà una aula d'informàtica amb 10 o 12 ordinadors per a cedir-los als estudiants que no porten portàtil encara que ha recordat que "prèviament serà necessari fer una reserva de dia i hora per a controlar el material que hi haja disponible".

L'edil ha assenyalat que "amb aquest pla estem donant resposta als estudiants de la nostra ciutat que, des de fa anys, han reclamant un lloc per a poder preparar els seus exàmens a més de complir amb una de les promeses que formaven part del nostre programa electoral".

Segons ha denunciat el regidor" no entenem el perquè per al PP aquest era un tema tan polèmic sent conscients que som una població amb més de 52.000 habitants que té més de 3.000 estudiants universitaris i molts més d'instituts que no disposaven de suficients llocs per a estudiar". A més ha recordat que "d'aquesta manera, evitem que molts universitaris que estudien a Castelló o València hagen de desplaçar-se, "ja que tenen un espai habilitat en la seua mateixa ciutat amb el consegüent estalvi de temps i diners". Ochando ha explicat que s'han realitzat moltes gestions per a poder garantir un pla que involucre diverses entitats com la Caixa Rural o la UNED "amb què es dóna cobertura al màxim de joves i repartit geogràficament per tota la ciutat". Per la seua banda el regidor de Biblioteques ha ressaltat que es tracta d'una primera experiència amb vocació de continuïtat ja que esperen poder ampliar, en pròximes edicions, tant els espais com els horaris.

El primer Pla d'aules d'estudi per a joves s'iniciarà dilluns que ve i estarà en marxa fins al 15 de juliol.

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es