Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Els vila-realencs formularan preguntes als polítics en el primer Ple participatiu de la història de Vila-real

dimecres, 23 de maig de 2012

Els vila-realencs formularan preguntes als polítics en el Primer Plenari Participatiu de la història de Vila-real

"En un exercici més de transparència, proximitat i corresponsabilitat", el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, ha anunciat avui la celebració "per primera vegada en la història de Vila-real", del primer Ple ciutadà participatiu en què els vila-realenses podran preguntar als polítics locals "allò que consideren oportú sobre la gestió municipal". Segons el regidor "segurament, hi ha moltes preguntes que el ciutadà voldria formular de manera directa a qualsevol regidor i ara nosaltres els donem l'oportunitat". A més, segons ha destacat Ochando, a partir de les qüestions expressades per la ciutadania també coneixerem millor el que pensen els vila-realencs "per a, posteriorment, ajustar millor la política a les seues necessitats".

El primer Ple ciutadà participatiu tindrà lloc el dilluns que ve 11 de juny a les 20.00 hores, coincidint amb l'aniversari de la presa de possessió de l'actual equip de govern, a l'Auditori Municipal "perquè tinga cabuda el major nombre de persones possible" ha especificat el regidor. Només hi haurà un únic punt a tractar en l'ordre del dia en aquesta sessió que serà l'estat de la ciutat.

El regidor de Participació Ciutadana ha explicat el funcionament d'aquest primer Ple participatiu. En primer lloc, hi haurà una intervenció per part de l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i de cadascun dels portaveus dels cinc partits polítics amb representació en el consistori en què durant cinc minuts exposaran " la seua visió sobre el primer any de legislatura per part de l'actual equip de govern ". Posteriorment, s'obrirà un torn de preguntes i respostes entre el públic assistent i els regidors del consistori. "Perquè tot el procés tinga validesa legal i tant les preguntes com les respostes tinguen el mateix tractament que en un ple ordinari", segons Ochando, s'habilitarà el servei d'Atenció i Tràmits de l'Ajuntament perquè qualsevol ciutadà, a partir del registre habitual, puga fer arribar les seues preguntes als representants polítics "des del moment que es faça la convocatòria del ple i fins a 48 hores abans de la celebració de la sessió". D'altra banda, els regidors tindran un temps "per a estudiar les preguntes que els han sigut formulades, de fins a 24 hores abans del ple, per a poder oferir una resposta documentada i assessorada pels tècnics a totes aquelles inquietuds ciutadanes" ha matisat el regidor. Totes les preguntes, segons ha assenyalat Ochando, seran nominals i aniran adreçades a una regidora o un regidor en concret i hauran d'incloure el seu nom i cognoms, DNI i especificar que es realitzen per al ple participatiu. A més, encara que les preguntes estiguen per escrit, l'interessat haurà d'estar present en el moment de formular la pregunta a l'Auditori perquè aquesta puga ser contestada. Les qüestions es faran en un minut i es respondran en dos minuts "perquè puguen haver-hi el màxim de preguntes i respostes possibles i, al mateix temps, fer que el ple siga els més àgil possible".

Ochando ha explicat que perquè el ple siga el "més coincident a la legislació", s'ha basat en la informació i assessorament del secretari de l'Ajuntament com a "màxima autoritat en termes jurídics en aquesta administració" i ha seguit les recomanacions de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a realitzar "un sistema semblant al que es desenvolupa en el seu reglament de participació ciutadana". Finalment, el regidor ha animat a la ciutadania a què participe en aquest ple "ja que es tracta d'una excel·lent oportunitat per a poder fer una pregunta directa a un polític sobre un assumpte que li puga preocupar de Vila-real".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es