Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local posa en marxa per primera vegada una campanya de control d'alcoholèmia a l'estiu

dimarts, 19 de juny de 2012

La Policia Local posa en marxa per primera vegada una campanya de control d'alcoholèmia a l'estiu

Coincidint amb l'arribada de l'època estival, la Policia Local de Vila-real ha posat en marxa, per primera vegada, una campanya d'alcoholèmia que es durà a terme fins al 30 de juny. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha assenyalat que es tracta d'una campanya dirigida "no sols als joves, sinó al conjunt de conductors amb la qual es pretén conscienciar del perill que representa conduir sota l'efecte de l'alcohol i les greus conseqüències que pot comportar". A aquest respecte, l'intendent general, cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, ha volgut destacar que es tracta "sobretot d'una campanya preventiva".

Javier Serralvo ha explicat que, durant aquest mes de juny, molts vila-realencs van a masets o a poblacions veïnes de platja i "per tant, és important que tinguen present que sota cap circumstància es pot agafar el cotxe si s'ha begut". A aquest respecte ha recordat que "conduir sota l'efecte de l'alcohol és una de les principals causes de sinistralitat mortal a les carreteres".

L'intendent general, cap de la Policia Local ha explicat que es tracta d'una campanya impactant que "pretén incidir especialment en la responsabilitat individual dels conductors respecte del consum d'alcohol".

Amb aquest fi s'han elaborat uns cartells en què apareix una fotografia d'un llit d'una sala d'autòpsies i un llit d'una habitació confortable d'un hotel amb la frase: "On prefereixes passar la nit? Beure o conduir?, tu tries". Nieto ha explicat que es tracta d'un missatge molt directe que es distribuirà en diferents punts de la ciutat i mitjans de comunicació "per a conscienciar la població del risc de les greus conseqüències que comporta conduir sota els efectes de l'alcohol".

"Encara que sol ser bastant habitual que la gent pose especial atenció amb l'alcohol en horaris nocturns, que és el moment en què habitualment es realitza el nombre més gran de controls d'alcoholèmia", ha detallat el cap de la Policia Local, "en aquesta campanya, les proves es realitzaran en qualsevol moment del dia per a així dissuadir els conductors que hagen begut alcohol en hores menys habituals".

L'intendent ha manifestat que la campanya pretén incidir en dos aspectes: la via administrativa i la via penal. Sobre la via administrativa ha recordat que si un conductor supera el 0, 25 mg/l d'aire expirat, són 500 euros de denúncia i la retirada de 6 punts, i si es tracta d'una sanció penal, que significa que s'ha comés un delicte contra la seguretat viària, ja que la taxa és superior a 0,60mg/l, "en aquests casos, a més de la retirada del permís de conduir, la sanció pot ser de presó de 3 a 6 mesos, una multa o treballs en benefici de la comunitat" ha matisat Nieto.

Finalment, el cap de la Policia Local ha explicat que durant la passada campanya de Nadal es van fer 1.153 controls, dels quals 21 van donar positiu i ha afirmat que, durant 2011 "de tots els controls realitzats, 128 alcoholèmies van donar positiu" i ha afegit que durant aquesta campanya estival confia a superar els 1.500 controls i que "com menys positius hi haja, millor".

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es