Inici

El Termet de Vila-real 'es connecta' amb la instal·lació pilot del primer punt Wi-Fi en obert de la ciutat

tornar Imprimir

divendres, 29 de juny de 2012

Noves tecnologies, Sala de premsa, Ermita

El Termet de Vila-real 'es connecta' amb la instal·lació pilot del primer punt wifi en obert de la ciutat

El Termet de Vila-real 'es connecta' amb la instal·lació pilot del primer punt Wi-Fi en obert de la ciutat

Els vila-realencs i visitants que aquest estiu acudisquen a gaudir del paratge del Termet de la Mare de Déu de Gracia tindran un al·licient més: la possibilitat de connectar-se amb l'ordinador, el mòbil o la tauleta tàctil a la xarxa Wi-Fi que l'Ajuntament de Vila-real ha instal·lat a l'Aula de Natura, dins del Pla de promoció i millora de l'entorn natural i emmarcada també en un pla més ampli d'extensió de zones Wi-Fi a diferents punts de la ciutat. La xarxa AJ VILA-REAL TERMET CEA, d'accés públic, es converteix d'aquesta manera en una primera experiència pilot de punt Wi-Fi en obert a Vila-real i oferirà la possibilitat de connectar-se de manera gratuïta a tota l'àrea de pinar i zona de jocs fins a la mateixa porta de l'alberg municipal.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i la regidora de Termet, Rosario Royo, han presentat els detalls d'aquest punt Wi-Fi, que, tal com ha destacat el primer edil, ha tingut "un cost mínim" de tan sols 250 euros, gràcies al fet que s'han aprofitat instal·lacions preexistents per a posar-les al servei de les necessitats actuals dels vila-realencs. "Estem en uns moments molt difícils en què hem de fer més amb menys recursos i aquesta iniciativa és una mostra que, quan es tenen ganes, es pot fer", assenyala Benlloch, qui destaca l'aposta de l'equip de govern per la millora i la potenciació del Termet com un dels eixos "del triangle format pel mateix Termet, el Centre de Tecnificació Esportiva i l'Hospital de la Plana sobre els quals pivotarà el futur de la ciutat, com a punts de generació de riquesa i economia".

En aquesta línia, la instal·lació del punt Wi-Fi del Termet s'emmarca en el Pla de promoció i millora del paratge, en el qual s'han realitzat ja importants actuacions com la licitació dels contractes d'arrendament dels restaurants del Termet que fan prevaldre criteris de promoció i defensa del paratge, les obres de remodelació de la piscina de l'ermita o la potenciació del Centre d'Educació Ambiental. A més, Benlloch s'ha referit també a les negociacions per a compatibilitzar els usos lúdics i esportius amb la conservació del riu Millars en el futur Pla rector d'ús i gestió del paratge. En aquest punt, l'alcalde recorda que, encara que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer mantinga el veto a la navegació en el Millars per a evitar la propagació del musclo zebrat, s'ha avançat molt en aquest aspecte, ja que "per primera vegada tenim un informe favorable de la Conselleria de Medi Ambient per a fer possible usos com la navegació en caiac o la pesca esportiva, sempre de manera sostenible i respectuosa amb l'entorn". Els treballs contra el corcó realitzats al Museu Etnològic del Termet o el conveni amb el Sindicat de Regs per a potenciar també l'ús de la Casa de l'Assut són d'altres de les actuacions realitzades per a fomentar el Termet com a "focus econòmic i de gaudi de la natura, l'oci, l'esport i la cultura".

L'última de les iniciatives posades en marxa en aquesta línia és la instal·lació del punt Wi-Fi al Centre d'Educació Ambiental. Una connexió "pilot" inclosa en un pla més ambiciós d'obertura de noves zones Wi-Fi a la ciutat, a la qual ja és possible accedir simplement connectant qualsevol dispositiu a la xarxa AJ VILA-REAL TERMET CEA. La xarxa té amb un registre automàtic d'usuaris i, segons destaca la regidora Rosario Royo, "no entra en competència amb les companyies subministradores de telefonia".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es