Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La campanya especial d'alcoholèmia a l'estiu se salda amb tan sols 11 resultats positius, només l'1,3% dels tests realitzats

dimarts, 3 de juliol de 2012

La campanya especial d'alcoholèmia posada en marxa el passat mes de juny per la Policia Local de Vila-real s'ha saldat amb 835 proves realitzades i tan sols 11 positius, només l'1,3% dels tests, un resultat que el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, valora de manera molt positiva per la seua incidència en la prevenció i que ve a demostrar que "aquest tipus de campanyes no es realitzen per un afany de recaptar, sinó per a incrementar la sensibilització ciutadana sobre la necessitat d'una conducció responsable". En concret, dels només 11 resultats positius, vuit són constitutius d'infracció administrativa i uns altres tres de delicte contra la seguretat vial.

"Els resultats d'aquesta campanya especial, la primera d'aquestes característiques que es desenvolupa a Vila-real a l'estiu, avalen la importància de la prevenció per a frenar la sinistralitat i conscienciar els ciutadans de la importància d'una conducció responsable", assenyala Serralvo.

La campanya, amb el lema "On prefereixes passar la nit? Beure o conduir? Tu tries" imprés en impactants cartells en els quals apareix una fotografia d'un llit d'una sala d'autòpsies i un llit d'una habitació confortable d'un hotel, s'ha efectuat del 18 al 30 de juny en diferents punts de la ciutat i en diferents tipus d'horaris, tant nocturns com diürns, amb l'objecte de treballar en el sensibilització d'aquells ciutadans que es traslladen a masets o a poblacions veïnes de platja i incrementar la conscienciació sobre l'efecte de l'alcohol al volant en horaris i punts poc habituals per a aquest tipus de controls preventius.

Com aconseqüència dels controls realitzats durant les últimes dues setmanes, la Policia Local de Vila-real ha detectat també infraccions per no utilitzar les sistemesde retenció infantil reglamentaris, per no haver passat satisfactòriament la ITV, per tenir el permís de conducció caducat o no dur posat el cinturó de seguretat. Aquestes circumstàncies han dut a la immobilització de diversos vehicles.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es