Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Vila-real contracta 40 aturats agraris per a tasques de manteniment agrícola i adequació del Termet fins a octubre

dilluns, 9 de juliol de 2012

Vila-real contracta 40 aturats agraris per a tasques de manteniment agrícola i adequació del Termet fins a octubre

L'Ajuntament de Vila-real contractarà aquest estiu a 40 desocupats del sector agrícola, a través del programa de l'atur agrari subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE). Així ho han fet saber hui el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, i el regidor responsable d'Agricultura, Emilio M. Obiol, qui ha recordat l'especial "sensibilitat" de l'equip de govern vila-realenc per la "difícil situació que travessa l'agricultura en la ciutat". En aquest sentit, Obiol i Batalla recorden que a les dificultats de l'atur a Vila-real, amb més de 6.000 aturats, el sector agrari suma l'agreujant de l'estacionalitat i que, per eixe motiu, s'han ideat programes com les memòries de l'atur agrari, a través del qual el consistori podrà donar ocupació per mesos a un total de 40 persones per a la realització de tasques vinculades a l'àmbit agrícola, com la neteja de camins i barrancs i l'adequació del paratge del Termet.

En concret, el programa de l'atur agrari va dirigit a aquells desocupats que hagen cotitzat almenys tres mesos en el Règim Especial Agrari de la Seguretat Social durant l'últim any. Encara que les contractacions les formalitza l'Ajuntament, les sol·licituds arriben derivades des del Servef i per a la contractació es prenen en compte els criteris de puntuació remesos des del SEPE. Amb aquests criteris, la comissió de baremació, formada pel consistori i els sindicats UGT i CCOO, va procedir la setmana passada a la puntuació de les sol·licituds, amb l'objectiu que el primer torn puga començar a treballar en l'Ajuntament dilluns que ve, 16 de juliol.

En aquest primer torn, seran 16 les persones contractades pel consistori, en un període que es prolongarà fins al 15 d'agost. Des del 17 d'agost al 16 de setembre entraran a treballar les 16 persones seleccionades per al segon torn, mentre que les vuit beneficiàries que resten s'incorporaran al treball del 17 de setembre al 16 d'octubre. "A diferència d'altres anys, en aquesta edició el programa estableix que els beneficiaris desenvolupen treballs relacionats només amb tasques agrícoles, com l'eliminació de brosses i el condicionament de camins rurals, la neteja de barrancs per a la prevenció d'episodis de pluges a la tardor o el manteniment del paratge natural del Termet de la Mare de Déu de Gràcia", assenyala Batalla, qui destaca, a més, la importància de la "col·laboració entre administracions per a combatre el greu problema de l'atur". "Tant de bo la Generalitat es posara també les piles i tornara a posar-se al costat dels treballadors de Vila-real, amb programes com el Taller d'Ocupació i l'Escola Taller", afegeix el responsable de Foment Econòmic. En el cas de l'atur agrari, el programa està subvencionat amb prop de 60.000 euros per part del Servei Públic d'Ocupació Estatal.

La posada en marxa d'aquest nou programa d'atur agrari "és una altra mostra de l'aposta de l'equip de govern pel nostre sector agrari", assenyala Obiol. Una aposta, afegeix, que ve avalada per l'esforç realitzat pel departament en aquest primer any de mandat municipal. "Hem reunit dues vegades en menys d'un any un Consell Agrari Local que no es convocava des de feia tres anys, hem mostrat contínuament el nostre suport al sector amb iniciatives com la col·locació d'una pancarta en la façana de l'Ajuntament per a exigir un preu just per a les taronges i hem impulsat amb notable èxit la I Fira Agrícola Internacional de Vila-real, en la qual hem obert un espai de debat i hem mostrat el ventall de possibilitats de futur i oportunitats de negoci que ofereix el nostre principal producte, la taronja", relata el regidor.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es