Inici -> Àrees -> Universitat Popular -> Notícies

La Universitat Popular de Vila-real amplia l'oferta formativa amb 44 cursos i tallers i prop de 700 places

tornar Imprimir

dimarts, 21 d'agost de 2012

Sala de premsa, Educació

La Universitat Popular de Vila-real amplia l'oferta formativa amb 44 cursos i tallers i prop de 700 places

La Universitat Popular de Vila-real amplia l'oferta formativa amb 44 cursos i tallers i prop de 700 places

La Universitat Popular de Vila-real prepara la 54a campanya amb una àmplia oferta de cursos i tallers per a atendre la demanda i les necessitats formatives dels vila-realencs en tot tipus d'àmbits.

Amb aquest fi, tal com anuncia la regidora d'Educació, Rosario Royo, s'ha preparat una programació amb un total de 44 cursos i prop de 700 places formatives, xifres que representen un increment del 75% respecte de les places oferides en l'anterior campanya. L'àrea humanística, amb l'activitat Coneix Vila-real, o el taller de pensament i reflexió, tornen a ser l'aposta d'aquesta nova edició de la Universitat Popular, que no oblida cursets més tradicionals com els de decoració, boixets, automaquillatge o unes recuperades classes d'informàtica.

"Cada temporada procurem millorar i ampliar l'oferta formativa de la Universitat Popular, sense perdre mai de vista la filosofia que va guiar la creació, pionera a la província, d'aquesta iniciativa l'any 1986 i que no és altra que possibilitar l'accés a la cultura de tots els ciutadans, oferir alternatives de temps lliure i fomentar les tradicions més arrelades de la nostra comarca, a través de tallers i cursos per a tots tipus de necessitats i sensibilitats", explica la regidora.

Per això, la programació d'aquesta nova campanya, la qual s'estendrà del 24 de setembre al 21 de desembre i finalitzarà amb una exposició dels treballs de l'alumnat, s'estructura en quatre àrees principals:

Benestar: amb tallers com el d'habilitats assertives de comunicació, musicoterapia o intel·ligència emocional, per a aprendre a fer front a situacions emocionals difícils com el dol i "afrontar els canvis".

Artesania i artística: l'àrea més nombrosa, amb cursos de pintura, tapissos, restauració de mobles o costura, "amb una gran acceptació entre els més joves, tant xics com a xiques".

Humanística: amb un taller d'escriptura creativa i un altre de música clàssica o una activitat d'acostament a la història i el medi local.

Tècnica: on, a més dels tres grups d'informàtica, s'ha programat un taller documental de creació col·lectiva en el qual els alumnes aprendran tècniques de recopilació documental per a crear col·lectivament un audiovisual sobre algun aspecte de la història del municipi, partint del debat i la discussió per a elaborar un guió i, finalment, acabar el treball amb l'enregistrament, el muntatge i l'exhibició del documental.

Les sol·licitades classes de ball, amb 120 places en horaris i espais diferents, jardineria bàsica, trucs de perruqueria, tècniques decoratives, calats o italià per a viatgers completen l'oferta de la 54a campanya de la Universitat Popular, que té també com a novetat la incorporació de nous espais per a les classes, "per a acostar els cursets a la població i als diferents barris de la ciutat".

Per això, es compta amb la col·laboració de l'institut Francesc Tàrrega, les associacions de veïns del Pilar i de l'Hospital, el Viver d'Empreses, on s'instal·larà l'aula d'informàtica, el Centre d'Educació Permanent d'Adults, l'Escola Taller, el Centre d'Educació Ambiental del Termet, la Casa dels Mundina i les empreses locals Filigranes, Listelos Ceràmics, el Taller de Sara i la Perruqueria Lorrain.

Per a poder participar en els cursos, les sol·licituds d'inscripció podran tramitar-se per Internet, en la pàgina web municipal, on ja es pot consultar tota la informació de la campanya, del 3 a l'11 de setembre, i presencialment els dies 7, 10 i 11 de setembre.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es