Inici -> Àrees -> Policia Local -> Mediació policial -> Notícies de mediació policial

La Policia Local de Vila-real forma en mediació a la Policia Nacional de Panamà amb la conferència en línia 'Mediación policial: una práctica con discurso propio'

dilluns, 3 de setembre de 2012

VIDEOCONFERENCIA PANAMA

La Policia Local de Vila-real ja comparteix el seu mètode de mediació policial més enllà fins i tot de les nostres fronteres nacionals. En aquesta ocasió, ha sigut la Policia Nacional de Panamà la que ha pogut conéixer de primera mà el treball de la Unitat de Mediació de la Policia de Vila-real a través d'una conferència en línia impartida per la inspectora Rosana Gallardo.

La Policia Nacional de Panamà va sol·licitar en el mes d'abril a l'organització policial la seua col·laboració per a implementar en el país una unitat de mediació pròpia. Des d'aleshores, es va establir un marc de comunicació en el qual les dues policies han tingut l'oportunitat de compartir l'experiència de Vila-real.

Fruit d'aquesta col·laboració, la tecnologia va fer possible que el passat dia 28 d'agost, des de la sala de premsa de l'Ajuntament de Vila-real, s'establira una connexió electrònica amb Panamà i que la inspectora Gallardo fera una exposició sobre la ferramenta de la mediació i la seua aplicació al món policial, així com dels beneficis irrenunciables que suposa la seua implementació. Després de l'exposició i el posterior torn de preguntes i respostes, les dues organitzacions es van comprometre a continuar col·laborant en tots els aspectes policials que siga possible, així com a continuar teixint una xarxa relacional que afavoresca un acostament que, indubtablement, ha de repercutir en la qualitat del servei a la ciutadania.

La conferència va estar presidida per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, així com per l'intendent Ramón Martínez, els quals van obrir de forma oficial l'acte. Per part de Vila-real, la inspectora va estar a més acompanyada de part de l'equip que treballa dia a dia perquè "aquest gran projecte que és la mediació policial es consolide com una de les millors ferramentes de les quals es pot servir la Policia en ple exercici de corresponsabilització amb la ciutadania i els seus conflictes de convivència".

En l'enllaç següent, la Policia Nacional de Panamà es fa eco en la seua pàgina web de l'avanç que ha suposat l'experiència.

ENLLAÇ A VIDEOCONFERÈNCIA POLICIA NACIONAL PANAMÀ

Galeria multimèdia

Imatges

VIDEOCONFERENCIA PANAMA.
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es