Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Vila-real i la FVMP col·laboren per a millorar la formació d'una Policia Local "exemple i referent a la Comunitat"

dijous, 13 de setembre de 2012

Vila-real i la FVMP col·laboren per a millorar la formació d'una Policia Local "exemple i referent a la Comunitat"

L'Ajuntament de Vila-real i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han renovat la col·laboració en matèria de formació per a impartir a Vila-real dos nous cursos adreçats a agents de la Policia Local. En concret, la sala d'actes de l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia acollirà del 17 al 21 de setembre el curs Actuació policial en matèria de trànsit i de seguretat vial, mentre que de l'1 al 5 d'octubre s'impartirà el seminari Violència de gènere i creació d'unitats especialitzades. L'alcalde de Vila-real i vicepresident de la FVMP, José Benlloch, el secretari general de la federació, José Antonio Redorat, i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, han donat a conèixer avui aquesta nova col·laboració en matèria formativa que reforça el caràcter "referent" del cos municipal a tota la Comunitat Valenciana, a Espanya i fins i tot en l'àmbit internacional, tal com va quedar reflectit en la recent videoconferència sobre mediació impartida a la Policia Nacional de Panamà.

El primer edil s'ha referit a qüestions com aquesta videoconferència o el passat Congrés Nacional de Mediació Policial, que va reunir a Vila-real a més de 400 persones, per a insistir en la importància que la formació ha adquirit dins de la Policia Local vila-realenca. "Estem orgullosos de tenir a Vila-real una Policia que és un autèntic referent, que creu en la importància de formar-se i formar de manera continuada i que ho posa en pràctica", assenyala Benlloch, qui recorda també que cursets i congressos com els que celebra periòdicament la Policia Local permeten també a la ciutat avançar en la línia "de generació de xicotets congressos i jornades professionals" com a dinamitzadors de l'economia iniciada per l'equip de govern.

En concret, en el que duem de 2012 la Policia Local ha impartit un total d'11 cursos amb uns 600 participants, mentre que en tot l'any 2011 es van impartir 18 cursets propis adreçats a un miler de policies. L'oferta formativa de la Policia Local d'enguany es completarà ara amb aquests dos nous cursos en col·laboració amb la FVMP, ambdós ja complets i impartits per dos membres de la Policia Local. En el primer d'aquests, "s'abordarà tota la legislació existent en matèria de trànsit i seguretat vial, però, sobretot, com fixar els protocols d'actuació perquè les diferents policies locals puguem actuar igual davant una mateixa situació". Quant al curset sobre violència de gènere, Nieto avança que es tractarà sobre la creació d'unitats específiques o el tractament que han de rebre les víctimes, entre altres qüestions.

Per la seua banda, el secretari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha destacat la importància de seguir mantenint la col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-real. "La Policia Local de Vila-real és un exemple de policia i un referent a tota la Comunitat no només per les seues instal·lacions o dispositius sinó, sobretot, pel seu capital humà i pel seu treball, dia a dia, per a millorar la seua formació i, en conseqüència, el servei que es presta al ciutadà", valora Redorat.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es