Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Més de 200 turistes procedents de França participen en la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja de Vila-real

dilluns, 8 d'octubre de 2012

Més de 200 turistes procedents de França participen en la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja de Vila-real_1

L'Ajuntament de Vila-real ajuda a promocionar un projecte turístic pioner que consisteix a convertir els horts de tarongers del terme municipal en un atractiu turístic i que "brinda la possibilitat d'obrir una nova fórmula de futur per al nostre sector citrícola", segons ha explicat el regidor de Turisme i Agricultura, Emilio M. Obiol.

"Ens felicitem d'aquesta iniciativa privada perquè està en la línia de la política que porta a terme l'equip de govern d'intentar diversificar l'economia local per a crear riquesa i generar ocupació" ha assenyalat l'edil de Turisme, qui ha afegit que la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja és un projecte que amplia el ventall d'oportunitats de negoci "perquè combina dos sectors econòmics importants i estratègics per a la ciutat, com són la citricultura i el turisme".

A més l'edil ha remarcat que, en aquest cas, no es tracta de donar suport a una iniciativa que "tan sols se sustenta d'idees o projectes utòpics sinó que ja s'ha materialitzat i és una realitat". En aquest sentit Obiol feia referència a la recent visita de turistes francesos a un hort de tarongers de Vila-real.

Concretament la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja ha portat fins a la ciutat a més de 200 ciutadans procedents de la regió de Les Landes, del sud-oest francés, després d'un llarg viatge amb tres autobusos, per a visitar la finca del vila-realanc Manuel Mata, el jove emprenedor i creador de l'empresa Matafruit Naranjas i responsable de portar a terme aquesta iniciativa.

Durant la visita a la finca els turistes han pogut conéixer la història agrícola de la ciutat i observar amb detall totes les eines relacionades amb la producció de la taronja. "Els turistes ací viuen una experiència diferent i agradable ja que, a més de tenir el privilegi d'arreplegar aquest fruit directament dels arbres, poden degustar les diferents varietats de taronges existents depenent de la temporada i apreciar els diferents matisos" ha afirmat Mata, qui comenta que "hem observat que el turista estranger sap apreciar el contacte directe amb la natura i tots els detalls tradicionals del cultiu de les taronges ja que, per a ell, el camp és un valor en alça".

Segons Mata, es va plantejar aquesta projecte en vistes a desenvolupar noves alternatives innovadores i més rendibles per a la taronja i "ens hem adonat que hi ha un potencial en el sector turístic".

De moment, els turistes francesos han sigut els primers "però confiem que en vinguen molts més i que coneguen el nostre producte estrella i la cultura de la ciutat", ha expressat el responsable de Turisme i Agricultura de l'Ajuntament de Vila-real, Emilio M. Obiol.

Durant la visita a la finca de camp, a més de taronges, els turistes també poden degustar altres productes que es desenvolupen a base de taronges de diferents empreses de Vila-real.

"A cadascun l'obsequiem amb mig quilo de les nostres taronges, i gràcies a la col·laboració amb diferents empreses, també els oferim una degustació de dolços elaborats amb taronges produïts per pastisseries tradicionals de la ciutat o un licor de mandarina elaborat de forma natural" ha detallat el creador de Matafruit Naranjas.

A més d'ajudar a promocionar aquesta iniciativa, la Regidoria de Turisme aprofita l'afluència de turistes per a donar a conèixer la ciutat. Per aquest motiu la jornada es completa amb una vista al Museu Etnològic Municipal on es mostren les eines i utensilis de la cultura popular de la localitat i el nombrós grup finalitza el dia amb un passeig per un lloc tan característic i representatiu del municipi com és el paratge del Termet de la Mare de Déu de Gràcia.

Galeria multimèdia

Imatges

Més de 200 turistes procedents de França participen en la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es