Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real crea una unitat canina per a millorar la prevenció i la seguretat ciutadana

dimarts, 30 d'octubre de 2012

La Policia Local de Vila-real crea una unitat canina per a millorar la prevenció i la seguretat ciutadana

La Policia Local de Vila-real ha incorporat a la seua plantilla dos nous agents amb molt d'olfacte: els gossos que, des de fa només unes setmanes, conformen al costat dels seus guies la primera unitat canina del cos municipal de policia. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, juntament amb l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i l'oficial responsable d'aquesta nova unitat, Juan Sánchez Mundo, han donat a conéixer els detalls d'aquest nou dispositiu, la principal tasca del qual serà la prevenció i millora de la seguretat ciutadana en matèria de tràfic de substàncies estupefaents.

La unitat canina de la Policia Local de Vila-real està formada per un oficial, dos agents i dos gossos, als quals se sumarà, abans de finalitzar l'any, un tercer animal. Els tres han passat per un procés de socialització i formació especialitzada en centres d'ensinistrament de diferents parts d'Espanya amb l'objectiu d'arribar a la Policia Local preparats per a detectar qualsevol tipus de substància estupefaent. Una vegada finalitzada la formació inicial, per a la qual s'ha comptat amb la col·laboració de diferents policies locals de l'Estat, han de passar un procés d'habituació a l'entorn local. Els gossos són propietat dels seus guies, que s'encarreguen de la seua cura i entrenament, mentre que la Policia Local es fa càrrec de la seua alimentació i les seues despeses de manteniment, amb un cost mínim per a l'Ajuntament.

L'intendent general en cap de la Policia Local ha destacat la important labor preventiva d'aquest tipus d'unitats policials, en particular a través de l'organització de xicotetes exhibicions en centres escolars, en els quals les unitats canines permeten un apropament més lúdic i efectiu dels xiquets al problema de les drogues. De fet, la unitat canina vila-realenca ja té programades algunes activitats d'aquest tipus en col·legis de la ciutat.

"La unitat tindrà una funció de caràcter 100% preventiu", valora l'intendent, qui ha volgut destacar sobretot la implicació dels agents i l'oficial responsable de la unitat per a la cura, ensinistrament i el manteniment dels animals. En aquest punt, l'oficial de la unitat canina ha recordat que els dos gossos ja operatius ¿un pastor alemany i pastor belga malinois- han passat un procés de socialització i ensinistrament específic "sempre en positiu". "Els gossos tenen ja les rutines de recerca i associació de substàncies, però si cerquen una olor determinada és sempre perquè saben que, quan troben eixa olor, podran jugar amb el seu guia. No hi ha mai cap tipus de pressió o maltractament a l'animal", explica Mundo. Juntament amb l'oficial, conformen la nova unitat canina els agents Alejandro Monferrer i Andrés Romera.

"Aquesta nova unitat canina és una mostra més del compromís i l'esforç constant de la nostra Policia Local per seguir millorant en el servei a la ciutadania i de l'aposta per l'educació i la sensibilització com millor via per a la prevenció, que tan bons resultats està donant en matèries com l'educació viària o els diferents projectes de mediació comunitària en els quals Vila-real és un referent", valora l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

La Policia Local de Vila-real crea una unitat canina per a millorar la prevenció i la seguretat ciutadana_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es