Inici

Projecte Convivència a les aules, curs 2012/13 SOS ESCOLTES?

tornar Imprimir

dilluns, 12 de novembre de 2012

Policia Local

SOS ¿Escuchas?

Projecte Convivència a les aules, curs 2012/13 SOS ESCOLTES?

Presentació i justificació del taller:

Impartit per policies locals en tots els instituts i col·legis de secundària de Vila-real (inclòs el Britànic que s'ha incorporat enguany), a tots els alumnes i alumnes de 1r d'ESO; s'hi reflexiona sobre diferents conceptes com ara: covardia, solidaritat, lleialtat i compassió; aquests dos últims són valors positius, sobre els quals convé pensar ja que segurament la vida ens posarà en la situació d'haver de triar entre les diferents opcions: "si callem estem consentint", si parlem, Qui eres? Eres Tu?", -com a continuació de l'acció formativa del curs passat- hi ha persones passant-ho malament, els escoltes? (missatge del logo sobre el qual es treballa en aquest curs), evitarem que les víctimes patesquen, però clar, açò és més difícil, perquè, I si em passara a mi? Qualsevol pot ser víctima. El missatge del logo d'enguany, com es pot comprovar ja no és contundent com fins ara han sigut els anteriors perquè el que pretenem és que cada un reflexione i es pregunte qui és ell o ella dels tres actors de l'anterior campanya (víctima, agressor o espectador), i si és conscient que podria ser ell o ella; d'ací la importància d'escoltar (l'estrela de les competències socials i l'actitud que més empatia genera).

A més, en aquest curs es va a abordar un tema de vigent actualitat, el sexting: gravar vídeos amb els mòbils, penjar-los en Internet, fer-nos fotos que després compartim, i dels riscos que assumim amb aquestes activitats; de vegades no ens parem a pensar en el que estem fent, creiem o tenim la sensació que tot val, i, per exemple, penjar fotografies d'un company en la web pot constituir un delicte contra la intimitat i injúries sobre el menor afectat, i una infracció amb conseqüències legals, però sobretot malestar personal, desfici i possibles conflictes que ens sacsejaran la nostra vida.

Com tots els anys, en aquest també gaudirem d'un concurs, en el qual es dóna l'oportunitat a tots els alumnes que s'interessen a continuar treballant sobre el tema fent un comentari de text/ redacció/ reflexió.... del llibre El Poder de Joel, d'Antonio Gargallo Gil, de l'editorial Sepha.

El cartell d'aquesta edició, que és la 9a, està dissenyat una vegada més pel col·legi d'educació especial La Panderola de Vila-real.
Inspectora: Rosa Ana Gallardo Campos

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es