Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

Els escolars de Vila-real aprenen a actuar en situacions d'emergència amb els cursos d'autoprotecció i simulacres de Protecció Civil

diumenge, 18 de novembre de 2012

Els escolars de Vila-real aprenen a actuar en situacions d'emergència amb els cursos d'autoprotecció i simulacres de Protecció Civil

El cos de Protecció Civil de Vila-real col·labora amb els centres docents de la ciutat en l'organització de simulacres d'emergències i cursos d'autoprotecció escolar, dirigits tant al professorat com a l'alumnat, amb l'objectiu de formar la comunitat educativa en els protocols d'emergència que cal aplicar en cas d'incendi o altres emergències i minimitzar les situacions de risc. Així ho ha explicat la inspectora de Policia Local i coordinadora responsable del servei de Protecció Civil, Rosana Gallardo, qui ha destacat que "la majoria de centres educatius de la ciutat s'han adherit a la campanya per participar en aquest programa". De moment, els alumnes del British School han sigut els primers en participar dels simulacres i ja hi ha previsió de noves activitats d'aquest tipus en els col·legis Concepció Arenal, Angelina Abad, Pius XII, Cervantes i Pasqual Nàcher.

Les activitats de prevenció es comencen a programar amb l'inici del curs escolar i s'imparteixen aula per aula, concertant l'horari i la data prèviament amb el centre, que al mateix temps es compromet a remetre als responsables del servei una fitxa tècnica sobre les característiques de les instal·lacions per adaptar l'acció al màxim. El programa d'autoprotecció presta serveis de formació per al professorat, per a l'alumnat de nova incorporació, per a grups que ja han participat anteriorment en simulacres i també compta amb un seguiment de les activitats per poder avaluar-les.

Així, cada centre demana un tipus de formació, d'acord a les seues necessitats, i fixa les activitats en funció de la programació de centre. Els col·legis que sol·liciten participar es reuneixen amb el servei municipal de Protecció Civil per elaborar el calendari d'activitats i, segons ha explicat Gallardo, "en funció del resultat d'anteriors simulacres, es programen exercicis de prevenció més complicats on participen també bombers, policia i personal sanitari, entre altres".

Finalitzada l'activitat, Protecció Civil es reuneix amb la direcció del centre així com en la resta de personal col·laborador per tal d'avaluar el transcurs de l'activitat i donar solucions als problemes d'organització que hagen pogut sorgir per tal que no es tornen a produir en el cas d'haver de fer front a una eventual emergència. Per tal de fer extensible a tota la comunitat educativa els plans d'actuació en cas d'emergència, s'informa també a les famílies sobre els principals punts a tenir en compte.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es