Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Una Comissió de Seguiment vetllarà pel compliment dels pressupostos participatius a Vila-real

dimecres, 28 de novembre de 2012

Una Comissió de Seguiment vetllarà pel compliment dels pressupostos participatius a Vila-real

La Regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Xavi Ochando, ha anunciat la creació d'una Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius, que es formarà en el proper Consell de Participació Ciutadana, programat per al 4 de desembre. L'objectiu d'aquest nou organisme és establir els mecanismes necessaris per fer un seguiment del compliment de les propostes que finalment s'incloguen als comptes de l'any vinent.

Així, segons ha explicat el regidor, la funció de la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius, consistirà a participar en reunions periòdiques per tal d'avaluar el grau d'execució de les propostes ciutadanes i analitzar els possibles problemes que s'hagen pogut trobar en el procés. La comissió estarà formada pel mateix regidor de Participació Ciutadana així com per representants de les associacions ciutadanes i també els regidors d'Urbanisme i Serveis Públics, ja que són precisament aquestes dues àrees les més implicades en les peticions que formulen les entitats.

Aquesta iniciativa es posa en marxa en el context de l'elaboració dels pressupostos per al proper 2013 i l'inici d'un nou procés de gestió econòmica participativa amb la intenció "d'aportar millores per seguir enfortint la participació ciutadana en la presa de decisions i la gestió municipal", ha apuntat Ochando.

Per a això, a més de la creació d'aquesta Comissió de Seguiment, Ochando també ha anunciat la celebració del II Fòrum de Pressupostos Participatius, en el qual participaran prop de 30 associacions. L'acte s'ha programat per al proper dissabte a l'Espai Jove i en ell es debatran i votaran les diferents propostes que s'integraran en els pressupostos participatius de 2013, en la línia del procés de participació encetat l'any passat.

Així mateix, per tal de formar la ciutadania sobre nous models de gestió econòmica i participació també s'ha organitzat per a demà dijous, 29 de novembre, a les 19.30 hores una conferència en la UNED per presentar la "International Organization for a Participatory Society". Es tracta d'una xarrada on es presentarà un model econòmic i social alternatiu al capitalisme i que es basa precisament en la participació de la ciutadania i l'acció social.

D'altra banda, el regidor ha qualificat com a positiva l'execució de les actuacions previstes en el primers pressupostos participatius, ja que "quan acabe l'any, al voltant del 70% de les iniciatives proposades pels veïns i veïnes de la ciutat estarà en marxa, en allò que correspon a l'Ajuntament". De la mateix manera, es van pronunciar també les entitats cíviques que participen en aquesta iniciativa després de reunir-se la setmana passada amb l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, i el regidor de Participació Ciutadana, Xavi Ochando, per valorar aquesta experiència d'economia participativa.

En aquesta mateixa línia, Ochando també s'ha compromés a augmentar de cara al proper exercici el percentatge dedicat als pressupostos participatius. "L'equip de govern creiem en la participació ciutadana, en la necessitat d'escoltar la veu dels veïns per a prendre decisions en allò que els afecta i per això pensem que és clau la seua participació en l'elaboració dels pressupostos de la ciutat, ja que els afecten directament", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es