Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les biblioteques de Vila-real celebraran el Nadal amb activitats infantils i la visita del patge reial

dilluns, 3 de desembre de 2012

La Biblioteca Municipal de Vila-real ha presentat la campanya d'activitats de Nadal per a aquest mes de desembre amb la intenció de despertar l'interés i fomentar l'hàbit de lectura entre els més menuts. Per aquest motiu, i com s'ha realitzat en anys anteriors, a més de fomentar la lectura de contes nadalencs, també s'han preparat diferents tallers de manualitats i de decoració de temàtica nadalenca.

En concret, es portaran a terme nou tallers del 10 al 13 d'aquest mes destinats a xiquets de 2 a 5 anys, en tres sessions a cada centre (Biblioteca Infantil de l'avinguda de Pius XII, agència de lectura el Pilar i agència de lectura Solades) en horari de 17.30 a 18.15 i de 18.15 a 19.00 hores, segons les edats. A més, els centres bibliotecaris infantils han confeccionat una guia de lectura amb els seus llibres de temàtica nadalenca. Al costat de la guia, també han preparat retallables, punts de llibre i adhesius nadalencs per a tots els xiquets i xiquetes que es duguen llibres en préstec.

L'any es tancarà amb la tradicional visita del patge dels Reis d'Orient que estarà el dia 17 a l'agència el Pilar, el 18 a l'agència Solades i el 19 a la Biblioteca Infantil. Aquests tres dies l'ajudant dels Reis d'Orient rebrà els xiquets i xiquetes de Vila-real a les 17.30 hores per a arreplegar les seues cartes i els animarà que incloguen llibres en les seues peticions en la carta que aquests envien a les seues majestats.

D'altra banda, la Biblioteca Central dedica la seua guia de lectura mensual al boom llatinamericà, fenomen editorial i literari sorgit entre els anys 1960 i 1970. Pel que fa a la secció de Dossiers vila-realencs, es commemora el bicentenari del naixement del polític i modernizador de l'agricultura del segle XIX José Polo de Bernabé, http://dossiersvilarealencs.wordpress.com/ A més, la Biblioteca Central celebra aquest mes de desembre amb dues publicacions: d'una banda, la febre apocalíptica s'ha convertit, de nou, en leitmotiv de converses de sobretaula. I d'açò trau bona renda el cinema, un bon termòmetre social, donant a llum títols que deixen en un no-res les profecies bíbliques de sant Joan: meteorits, cataclismes naturals, amenaces exteriors, però també internes. Amb aquesta nova guia d'audiovisuals, el Servei Municipal de Biblioteques vol acostar als seus usuaris les pel·lícules més apocalíptiques del seu catàleg. La fi del món a la carta amb: "Esto se acaba: cine para el fin del mundo", la nova guia d'audiovisuals que podran trobar al taulell de la Biblioteca i per a descarregar des de la nostra pàgina web.

D'altra banda, el bloc de la Biblioteca (La Revista Digital de les biblioteques de Vila-real, http://bibliotecavilareal.wordpress.com), publica, en la seua secció Tesoros Digitales, un nou lliurament (l'onzena), titulada Pesta, còlera, lepra: grans pandèmies i epidèmies de la literatura (http://bibliotecavilareal.wordpress.com/tresors-digitals/ ). El propòsit de Tesoros Digitales és donar a conéixer les biblioteques digitals del món i els textos del domini públic que contenen. Aquest nou lliurament és un recorregut pels grans clàssics de la literatura en els quals epidèmies i pandèmies ocupen un paper rellevant. Realçat per nombroses il·lustracions antigues, Tesoros Digitales proporciona els enllaços als textos complets de totes les obres citades i quan és possible, a l'audiollibre de la mateixa obra.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es