Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Participació Ciutadana crea una comissió per a vetllar pel compliment dels pressupostos participatius

dimarts, 4 de desembre de 2012

El Consell de Participació Ciutadana crea una comissió per a vetllar pel compliment dels pressupostos participatius

El Consell de Participació Ciutadana ha aprovat la creació d'una comissió encarregada de controlar i fer seguiment a l'execució de les actuacions que s'incloguen en els pressupostos participatius, amb l'objectiu de "seguir avançant en la implicació de la ciutadania en la gestió local i en l'aprofundiment dels mecanismes de participació ciutadana". El regidor de l'àrea, Xavier Ochando, ha presidit aquesta nova convocatòria del Consell de Participació, que ha inclòs en el seu ordre del dia l'informe del secretari municipal sobre el Reglament de participació ciutadana, últim tràmit abans que el Ple aprove definitivament la normativa que permetrà la futura posada en pràctica d'instruments com el consell de xiquets o la participació veïnal en les sessions plenàries de la corporació.

La Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius estarà presidida pel mateix Ochando i estarà formada per tres representants del Consell de Participació Ciutadana -Pasqual Pesudo, Joaquín Bartoll i Eugeni Constantino- així com pels regidors d'Urbanisme, Emilio M. Obiol, i Serveis Públics, Francisco Valverde, ja que es tracta de les dues àrees més directament implicades en l'execució de les actuacions sol·licitades pels veïns per a la seua inclusió en els comptes locals. El seu objectiu serà analitzar el grau d'execució de les diferents demandes ciutadanes i valorar les possibles dificultats i solucions que aquestes actuacions puguen trobar durant el seu desenvolupament.

La creació d'aquesta comissió de seguiment es produeix tres dies després que l'equip de govern haja posat en marxa el procés per a l'elaboració dels segons pressupostos participatius de la història de Vila-real. Per a això, aquest passat dissabte va tenir lloc a l'Espai Jove el II Fòrum de Pressupostos Participatius, en el qual les entitats ciutadanes assistents van poder debatre i establir les seues prioritats per a incloure en els comptes de 2013 que està elaborant l'equip de govern.

Per altra banda, en el Consell de Participació Ciutadana també s'ha donat compte de l'informe del secretari municipal referent al Reglament de participació ciutadana, que regularà qüestions com la participació veïnal en els plens o la futura creació d'un consell de xiquets. Referent a això, Ochando destaca que l'informe de Secretaria és l'últim pas pendent per a l'aprovació definitiva del Reglament per part del Ple, amb la intenció que entre en funcionament a principis de 2013. Una vegada en vigor la normativa, l'àrea de Participació Ciutadana dissenyarà un pla d'aplicació gradual dels diferents mecanismes i instruments previstos en el Reglament per a aprofundir en la participació dels veïns i veïnes de Vila-real en la vida pública.

Un altre dels punts de l'ordre del dia del Consell de Participació ha estat la proposta de xarxa viària per a bicicletes en la qual està treballant el departament de Medi Ambient. El regidor de l'àrea, Xus Sempere, ha traslladat a les diferents associacions que el conformen la proposta de carrils bici i ciclocarrers dissenyada per la Universitat Politècnica de València i que es troba en aquests moments en ple procés de participació pública per a arreplegar els suggeriments dels veïns i col·lectius implicats abans de la seua aprovació definitiva.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es