Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

El II Pla Integral de Nadal de la Policia Local se salda amb menys infraccions en comerços i només un 3% de positius en els controls d'alcoholèmia

dimarts, 15 de gener de 2013

El II Pla Integral de Nadal, posat en marxa durant les passades festes nadalenques per part de la Policia Local, s'ha saldat amb un resultat positiu en els dos fronts principals d'actuació, la prevenció de la seguretat viària i el control sobre la venda ambulant i la seguretat dels productes a la venda en els establiments locals. "L'objectiu de la campanya integral "Nadal en Convivència" és, precisament, el de la prevenció i garantir la tranquil·litat en les festes nadalenques, i en aquest sentit el balanç que podem fer d'aquesta segona edició no pot ser més que satisfactori, ja que hem pogut passar uns nadals sense incidències remarcables", valora el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo.

La campanya s'ha estés des del passat 10 de desembre fins al 6 de gener i, en el seu objectiu de garantir la seguretat viària, ha inclòs, entre altres mesures de control, la realització d'un total de 753 controls d'alcoholèmia en diferents punts de la ciutat i franges horàries. D'aquests controls, només 19 van tenir resultats positius, la qual cosa, apunta Serralvo, reflecteix que "la important labor de conscienciació i prevenció que realitza la Policia Local de Vila-real al llarg de l'any està donant els seus fruits". En aquesta línia, l'edil de Seguretat Ciutadana insisteix que la finalitat d'aquest tipus de controls no és mai sancionadora sinó fonamentalment preventiva, "tal com indica el fet que menys del 3% de tots els controls realitzats resulta positiu", conclou.

En la mateixa línia, també l'actuació de la Uceco durant les passades festes permet extraure conclusions positives, ja que a pesar d'haver incrementat els locals inspeccionats (dels 18 de l'any 2011 s'ha passat en aquesta edició a 21) les infraccions detectades han estat inferiors. En total s'han intervingut tres pistoles d'aire comprimit i 17 paquets de 10 unitats de material pirotècnic. Tots els productes intervinguts pertanyen a un mateix basar, l'únic en el qual l'actuació de la Uceco ha pogut constatar que s'incomplia la normativa quant a la venda d'aquest tipus de materials. L'any passat van ser retirats de la venda 458 productes, principalment material pornogràfic a l'abast de menors, i es van intervenir dos joguets per les seues condicions de seguretat.

D'aquesta manera, la campanya ha permés comprovar, a més, que la totalitat de joguets inspeccionats, un àmbit que motivava fa uns anys la major part de les intervencions, compleix en l'actualitat amb les mesures de seguretat i etiquetatge establits per la normativa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es