Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials incrementa en un 44% les subvencions a les entitats socials de Vila-real

dilluns, 11 de febrer de 2013

La Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Vila-real ha incrementat en un 44% les subvencions a les entitats socials respecte l'any 2011. L'edil ha manifestat que "l'Ajuntament és sensible a la realitat i al treball que fan aquestes associacions en la nostra localitat i, per això, només hem pogut, hem abonat els diners i inclús hem augmentat en un 44% les ajudes a algunes entitats perquè puguen portar endavant els seus programes".

Amb una partida total de 50.000 euros per a l'any 2012, l'edil encarregada de l'àrea es mostra "molt satisfeta amb els projectes avaluats ja que la qualitat d'aquests ha estat enfocada cap a la coralitat i el suport social que necessita la nostra ciutat" i el més important, segons ha remarcat l'edil, "és que els col·lectius i associacions locals podran disposar de més finançament econòmic per a dur a terme aquests programes".

Segons ha assenyalat la regidora, si es comparen les ajudes que es donaven l'exercici anterior i avaluades encara pel Partit Popular, "la diferència és més que manifesta". Per exemple, pel que respecta a ACUDIM, un col·lectiu que lluita per prestar servei a la ciutat amb activitats de suport al discapacitat i sensibilitzar al municipi davant les dificultats que han d'afrontar les persones amb mobilitat reduïda, rebia, el 2011, la quantitat de 5.602 euros per a dur a terme aquest programa i pel que fa al 2012 se'ls ha concedit una subvenció de 6.821 euros, "per tant, l'increment i el suport del consistori cap a aquest col·lectiu és més que notori" ha destacat Àlvaro. Igualment, el programa d'ajuda sol·licitat per AFERVIL (Associació de Fibromiàlgia i Malalties Reumàtiques de Vila-real) rebia 1.792 euros el 2011, incrementant-ne el 2012, fins als 2.500 euros.

De la mateixa manera el programa del PES de Creu Roja a Vila-real per a promoció de les persones amb capacitats diferents i integració d'aquestes ha passat dels 4.145 euros als 5.047 euros. Les associacions de pensionistes i jubilitats també han vist com la seua partida de 3.361 euros s'ha augmentat fins als 4.092 euros, "la qual cosa han rebut amb molta satisfacció ja que són un col·lectiu, el de la gent gran, especialment afectats per la crisi" ha matisat l'edil qui ha afegit que, fins i tot, noves sol·licituds com la de l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar, AVAF, que compta amb una xarxa de membres a Vila-real que acullen infants en famílies de la ciutat, "han tingut una resposta afirmativa des de Serveis Socials, finançant les seues activitats amb una dotació de 3.001 euros".

"En general s'han incrementat substancialment tots aquells programes que tenen com a principal destinatari el públic de Vila-real" ha declarat la regidora de Serveis Socials qui afegeix que "ens importa i molt el benestar de les persones, la continuïtat dels programes de les nostres entitats socials i que els diners dels ciutadans de Vila-real acaben revertint en els veïns i veïnes de la ciutat" ha manifestat Àlvaro qui assenyala que "aquestes subvencions que es lliuren a finals d'any són bàsiques per a la supervivència de programes socials que completen la tasca que es duu a terme des de la Regidoria". Finalment, la responsable de Serveis Socials ha avançat que aquesta setmana s'aprovaran els pressupostos per a l'any 2013 i ha recordat que es tracta d'uns comptes "responsables i socials", en els quals la inversió municipal en l'àrea social es veurà incrementada al voltant d'un 10% "perquè la nostra prioritat són les persones" ha conclòs l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es