dimarts, 19 de febrer de 2013
El restaurant Cal Dimoni serà l'escenari, un any més, de la X Mostra de Cuina Medieval que organitza l'Associació Gastronòmica de Vila-real. El cuiner i president de l'Associació, Ximo Abril, ha assenyalat que, al llarg d'aquests 10 anys, s'han preparat i servit més de 60 plats inspirats en l'època medieval i que, en cap d'ells, s'ha utilitzat ni la creïlla ni la tomaca"ja que aquests aliments van arribar a Espanya en el segle XVI".
El sopar que prepara l'Associació Gastronòmica de Vila-real se suma als diferents actes organitzats al llarg del mes de febrer per a commemorar la fundació de la ciutat i "aquest banquet medieval és una mostra molt original per a conéixer els plats que es degustaven en aquella època". Segons ha explicat Ximo Abril, a més de la fruita combinada amb formatge abans del sopar, "com era de costum", com a primer plat, se servirà fricassé de verdures en les quals s'inclouran faves "per a aprofitar que estem en la seua temporada".
Després s'han preparat unes pilotes guisades amb peix amb guarnició i també hi haurà una sopa d'ametla. El plat de carn serà de pollastre amb vi blanc i el pastís, de carabassa, ametla, mató, mel i canyella. Finalment, se serviran les infusiones i les clàssiques llesquetes amb ous. "Les receptes han estat rescatades de diferents llibres de l'època per a preparar amb els mateixos ingredients les receptes originals i oferir als comensals un menú típic de l'Edat Mitjana" ha afirmat Abril qui ha animat els veïns a participar d'una "classe magistral de cuina medieval", preparada pels restauradors de la localitat per a commemorar la fundació de la ciutat. Encara que, de moment, ja hi ha, aproximadament, 100 persones apuntades per a assistir a aquest sopar medieval que se celebrarà el dijous, 21 de febrer, a Cal Dimoni, tots aquells que estiguen interessats encara poden adquirir els seus tiquets al restaurant de la Caixa Rural per 25 euros.
Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es