Inici -> Àrees -> Proximitat -> L'alcalde al barri -> Visites de l'alcalde al barri

Vila-real porta l'Ajuntament als barris a través de la campanya de proximitat 'L'alcalde al barri'

dimarts, 26 de febrer de 2013

Vila-real porta l'Ajuntament als barris a través de la campanya de proximitat 'L'alcalde al barri'_5

L'Ajuntament de Vila-real estarà a partir d'ara més prop dels barris. L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, juntament amb les regidories de Proximitat i Participació Ciutadana, ha posat en marxa la campanya "L'alcalde al barri", una iniciativa que consisteix a traslladar durant tot un dia el despatx d'Alcaldia a un barri de la ciutat per a acostar la institució a les diferents zones del municipi, conéixer les necessitats i problemes dels barris i els seus col·lectius socials i empresarials i difondre la informació de les campanyes i activitats que organitza el consistori de manera habitual. La campanya ha començat al barri de l'Hospital i continuarà fins al mes de juny amb una desena de visites programades.

"Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, la de Proximitat o l'Alcaldia estem en contacte continu amb els barris, però volíem aprofundir encara més en aquesta idea i, almenys una vegada a l'any, fer un gest a la ciutadania i traslladar l'Ajuntament, amb les seues estructures, als barris", explica Benlloch. Per a això, la campanya inclou reunions i visites amb diferents col·lectius de cada zona, com les AMPA i directors de centres docents, amb els quals el primer edil ha mantingut una trobada juntament amb la regidora d'Educació, Rosario Royo, o les juntes directives de les associacions de veïns.

A més, la primera jornada de "L'alcalde al barri" també inclou visites a una dotzena de comerços i negocis de la zona i, ja a la vesprada, la campanya es completa amb atenció directa a la ciutadania per part de l'alcalde en un edifici municipal habilitat com a despatx d'Alcaldia. Al barri de l'Hospital, les atencions s'han realitzat a l'Agència Local d'Energia, amb una desena de visites de veïns i veïnes de la ciutat, que ho han sol·licitat prèviament.

La campanya "L'alcalde al barri" inclou també la instal·lació d'envelats informatius en les 10 zones que es visiten. En aquests envelats, s'ofereix informació sobre les diferents campanyes i activitats que impulsa l'Ajuntament, al mateix temps que es pretén també recollir en una enquesta les percepcions i necessitats dels veïns del barri. En aquest envelat, a més, la regidora Escrig impulsarà un altre projecte per a acostar l'Administració local a la població com és la creació del futur Club Proximitat.

"La porta de l'Ajuntament està sempre oberta i els veïns de Vila-real saben que estem a la seua disposició perquè ens facen arribar qualsevol consulta, suggeriment o queixa. Sobretot ens interessa que ens diguen en què podem millorar", afegeix Benlloch, per a assenyalar la importància d'aquest programa pilot per a acostar la gestió municipal als diferents barris de la ciutat, en la línia de la gestió de proximitat instaurada per l'actual equip de govern.

Per a això, fins al pròxim mes de juny la campanya "L'alcalde al barri" té previstes altres nou parades als barris d'El Pilar-Botànic Calduch, El Progrés, La Unió, Sant Ferran i Calvari, Cervantes i Séquia Major, La Sénia, Soledat i Torre Motxa, avinguda d'Europa i la zona de la partida Madrigal. "D'aquesta manera, agrupem en alguns casos associacions de veïns que puguen tenir interessos comuns per a programar les pròximes accions, amb les quals pretenem, sobretot, polsar la realitat dels barris de Vila-real", conclou l'alcalde.

Galeria multimèdia

Imatges

Vila-real porta l'Ajuntament als barris a través de la campanya de proximitat 'L'alcalde al barri'_4 Vila-real porta l'Ajuntament als barris a través de la campanya de proximitat 'L'alcalde al barri'_3 Vila-real porta l'Ajuntament als barris a través de la campanya de proximitat 'L'alcalde al barri'_2

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es