Inici

Vila-real estalvia 237.000 euros en la factura del telèfon després de la instal·lació de fibra òptica en tots els edificis municipals

tornar Imprimir

dimarts, 12 de març de 2013

Noves tecnologies, Sala de premsa, Hisenda

Vila-real estalvia 237.000 euros en la factura del telèfon després de la instal·lació de fibra òptica en tots els edificis municipals_1

Vila-real estalvia 237.000 euros en la factura del telèfon després de la instal·lació de fibra òptica en tots els edificis municipals

L'Ajuntament de Vila-real ha finalitzat la instal·lació de fibra òptica en els edificis municipals, una actuació que ha permés la interconnexió de tots els serveis municipals, a excepció del cementeri, i que suposa un estalvi aproximat de 236.434 euros en la factura telefònica. El regidor d'Hisenda i Noves Tecnologies, Javier Serralvo, acompanyat del responsable del departament municipal de Telecomunicacions, José Hidalgo, ha donat a conéixer avui aquesta actuació, que ha suposat la connexió de 28 centres a través d'una xarxa de 63 quilòmetres de fibra òptica.

"Des de l'equip de govern de Vila-real, la nostra preocupació és oferir el millor servei als ciutadans amb el menor cost possible. I en aquesta línia s'emmarca també aquesta actuació integral, que acabem de culminar amb la instal·lació de la fibra òptica pròpia en el Servei Municipal d'Esports", valora Serralvo. Els treballs s'han desenvolupat de manera gradual per part de personal de Telecomunicacions i els Serveis Públics municipals, connectant a la xarxa durant el període 2012-2013 els edificis de Policia Local, GD'OS, el Servei d'Esports i els pavellons Bancaixa i Sebastián Mora.

"El resultat és que ara tenim tots els edificis municipals interconnectats entre ells a través de fibra òptica, la qual cosa ens permet establir les comunicacions entre les diferents dependències a cost zero per a l'Ajuntament", argumenta el regidor. A més, la xarxa, tant de veu com de dades, interconnecta altres serveis com semàfors, càmeres de trànsit, Bicivila't, alarmes d'emergència i seguretat, el servei de comunicacions de la Policia Local o el centre de control d'enllumenat públic, "la qual cosa ens permetrà també una millor gestió i estalvi en el servei".

Quant al servei de telefonia fixa, tal com detalla el Pla de telecomunicacions municipal, l'extensió de la fibra òptica pròpia suposa l'eliminació del 82% de les línies de veu, el 95% de les línies de dades i el 90% de les línies d'accés a Internet. Per la seua banda, el servei de telefonia mòbil també s'ha vist modificat, es manté només en dues bases del Bicivila't a les quals no ha pogut arribar la fibra òptica i part del sistema de telegestió de l'enllumenat. En aquest apartat, a més, Serralvo destaca que les negociacions amb la companyia de telefonia mòbil, la gestió de descomptes i les mesures de control d'ús han permés també un estalvi estimat del 37% en la factura de telefonia mòbil durant l'últim any.

Aquest estalvi se suma als prop de 237.000 euros de reducció de la despesa telefònica en el seu conjunt que suposa aproximadament per a l'Ajuntament la instal·lació de fibra òptica i el Pla de telecomunicacions municipal. En aquest sentit, Serralvo apunta que la factura telefònica "podria ser el doble de l'actual si no s'haguera instal·lat progressivament aquest sistema en tots els edificis municipals".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es