Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Vila-real programa activitats per a celebrar el mes dedicat al llibre

dimarts, 2 d'abril de 2013

El Servei Municipal de Biblioteques de Vila-real ha fet girar la seua programació del mes d'abril entorn al llibre. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil, el 2 d'abril, aniversari del naixement de Andersen, les biblioteques han organitzat tallers, narracions de contes infantils i activitats en les quals es premiarà els escolars amb llibres. Per a commemorar aquesta jornada, l'Organització Espanyola per al Llibre Infantil (OEPLI), amb el patrocini del Ministeri de Cultura, convida cada any unes 200 biblioteques de tota Espanya, entre elles els centres bibliotecaris de Vila-real (Secció Infantil de l'av. Pius XII, l'agència de les Solades i l'agència del Pilar) a participar en l'activitat sobre contes d'aquest autor. Com que enguany aquest dia coincideix amb les vacances escolars de Pasqua, les sessions de contes d'Andersen es realitzaran en els centres bibliotecaris els dies 8 i 9 d'abril a les 17.30 hores. Juntament amb la narració dels contes, s'exposaran tots els dibuixos que han realitzat els xiquets i xiquetes lectors sobre el conte d'Andersen El soldadet de plom, i es mantindran exposats fins al 23 d'abril, Dia del Llibre, en el qual es repartiran premis de llibres i altres regals als més destacats.

Una altra activitat que es portarà a terme en els tres centres serà la denominada Biblioàlbum, en la qual podran participar els usuaris infantils que agafen llibres en préstec, amb la finalitat de completar l'àlbum de personatges i llibres infantils amb els cromos que es facilitaran cada vegada que s'enduguen els llibres en préstec. Com en l'activitat anterior, el Dia del Llibre es lliuraran llibres i altres regals als lectors que completen l'àlbum.

També, durant aquest mes, començaran les activitats de foment de la lectura del segon trimestre per als xiquets i xiquetes que es van inscriure al març. A més del tradicional Contes i bolquers, l'activitat de Bebeteca, per als xiquets i xiquetes de 15 mesos a 2 anys, en aquesta ocasió es presenten dues novetats: Poemes visuals, per a 2 i 3 anys, i Contes llunyans, per 4 a 6 anys.

D'altra banda, el web de la Biblioteca, la cinquena biblioteca, dedicarà la secció mensual de dossiers vila-realencs (http://dossiersvilarealencs.wordpress.com/) a la celebració del 14 d'abril, amb articles sobre Vila-real a l'època de la Segona República.

A més i seguint el seu propòsit de donar a conéixer les biblioteques digitals i els textos del domini públic que conté, la Revista Digital de les Biblioteques (http://bibliotecavilareal.wordpress.com) acaba de publicar un nou lliurament de Tresors Digitals titulada Héroes, femmes fatales y góticos: España imaginada (http://bibliotecavilareal.wordpress.com/tresors-digitals/). A partir del segle XVIII Espanya va constituir un atractiu turístic per als europeus. Nombrosos escriptors van visitar el país i van deixar les seues impressions per escrit en memòries, quaderns de viatge¿, que ens donen una idea de com, des de fora, percebien la societat espanyola. Molts estudis han recopilat els relats de viatges a Espanya dels escriptors europeus. Un tema afí que és menys documentat és l'ús d'Espanya com a escenari d'obres de ficció escrites per autors estrangers. La més famosa de totes és, sens dubte, la Carmen de Prosper Mérimée, però també es podrà descobrir en aquest lliurament de Tresors Digitals que Robert Louis Stevenson, Arthur Schnitzler o Edward Bulwer Lytton van escriure novel·les i relats ambientats a Espanya.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es