Inici -> Àrees -> Educació -> Aula Mentor -> Notícies

L'Aula Mentor 'obri el curs' a Vila-real amb 137 mòduls formatius a través d'internet

dimarts, 21 de maig de 2013

Presentació Aula Mentor

La Regidoria d'Educació, en col·laboració amb l'àrea de Joventut, ha posat en marxa a Vila-real l'Aula Mentor, un entorn formatiu a través d'internet que permet oferir als ciutadans un total de 137 cursos de fins a 25 àrees formatives distintes. Els responsables d'ambdues regidories, Rosario Royo i Xavier Ochando, acompanyats per l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, han presentat aquest matí la iniciativa, per a la qual s'ha habilitat un aula presencial de suport a l'Espai Jove on els usuaris poden acudir i rebre l'orientació de personal qualificat. La matrícula per als cursos, l'oferta completa dels quals pot consultar-se en la web http://aulamentor.vila-real.es, està oberta de manera contínua i, de fet, en les dues setmanes que duu en funcionament el programa ja s'han inscrit uns 25 usuaris.

L'Aula Mentor és un programa de formació a distància del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, amb el qual col·labora l'Ajuntament per a "oferir una formació oberta, flexible i a través d'internet per a totes aquelles persones adultes que volen millorar les seues competències professionals però no poden acudir a l'oferta de formació presencial habitual", explica Royo. Per a això, l'Aula Mentor ofereix una plataforma virtual de formació i una tutoria telemàtica i personal per a cadascun dels usuaris, amb compromís de resposta d'entre 24 i 48 hores com a màxim per a qualsevol consulta que se li plantege al tutor.

Aquest entorn virtual, al qual pot accedir l'alumne en qualsevol moment i des de qualsevol lloc amb connexió a internet, es complementa amb un aula presencial, habilitada per l'Ajuntament en l'aula d'informàtica de l'Espai Jove, a la qual els alumnes poden acudir, si així ho desitgen, per a connectar-se i rebre l'orientació i suport de l'administrador de l'aula. Aquest espai, amb sis ordinadors, està obert els dilluns, dimecres i dijous, de 17.00 a 20.00 hores.

Els 137 cursos als quals poden optar els usuaris, en àrees com informàtica, salut, emprenedoria, disseny web o cultura i formació general, tenen una durada de dos mesos i, una vegada finalitzat, l'alumne ha de superar un examen presencial si vol rebre el certificat dels estudis, homologats pel ministeri. Al llarg de l'any es realitzen cinc exàmens presencials.

Precisament l'homologació dels cursos és una de les característiques destacades pel regidor de Joventut, ja que, assenyala, "la formació que es rep a l'Aula Mentor pot obrir portes als joves de Vila-real en el seu futur". En la mateixa línia, l'alcalde assenyala que el projecte, emmarcat en la distinció de Vila-real com Ciutat de la Ciència i la Innovació, pot suposar també una "vàlvula d'eixida per a la gent que s'està veient expulsada del sistema públic d'educació per l'encariment de la formació i les retallades educatives, per a oferir-los un espai on formar-se i ajudar-los així a trobar una ocupació o crear-la ells mateixa". Benlloch incideix, en aquest sentit, que l'àmplia oferta formativa de l'Aula Mentor ofereix mòduls per a emprenedors, d'idiomes o de salut, "que pot ser molt interessant per al projecte de Vila-real com ciutat de l'esport i la salut".

Per a inscriure's en qualsevol dels cursos, els interessats poden acudir a la seu de l'Aula Mentor, a l'Espai Jove, i a la Casa dels Mundina per a la liquidació de la matrícula, de 24 euros per curs i mes (48 euros per curs). Referent a això, l'alcalde ha avançat la intenció de l'equip de govern d'estudiar futures línies de beques per a facilitar l'accés a aquesta formació a aquelles persones usuàries dels Serveis Socials municipals que acreditaren que no poden fer front a aquest pagament.

Més informació sobre l'Aula Mentor en http://aulamentor.vila-real.es

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es