Inici

Serveis Públics substituirà la flota de vehicles per cotxes elèctrics per a estalviar costos i reduir les emissions

tornar Imprimir

dijous, 23 de maig de 2013

Sala de premsa, Serveis públics

Francisco Valverde, regidor de Serveis Públics

Serveis Públics substituirà la flota de vehicles per cotxes elèctrics per a estalviar costos i reduir les emissions

El departament de Serveis Públics posarà en marxa a partir d'enguany un pla plurianual de substitució de la flota de vehicles per cotxes elèctrics, amb l'objectiu d'estalviar en els costos i consum de combustible i evitar la contaminació, tant ambiental com acústica. El regidor de l'àrea, Francisco Valverde, ha anunciat avui aquest pla a 10 anys que, una vegada culminat, suposarà la renovació dels 20 vehicles de la flota de Serveis Públics i evitar una despesa anual d'uns 20.000 euros (1.000 euros per cotxe i any en consum de combustible). Com a primer pas dins d'aquest pla plurianual, Serveis Públics adquirirà aquest mateix any dos vehicles elèctrics purs i les plaques solars per a la recàrrega dels cotxes que s'instal·larà al costat de les oficines del GD'OS.

"Emmarcat en el binomi gestió i estalvi que constitueix l'eix d'actuació del departament de Serveis Públics, anem a posar en marxa aquest pla de substitució de cotxes per diverses raons: econòmiques, perquè ens permetrà estalviar 1.000 euros a l'any per cada cotxe que substituïm, però també ambiental, ja que els vehicles elèctrics evitaran les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera i minimitzen també la contaminació ambiental", argumenta Valverde. De fet, s'estima que cada vehicle convencional del GD'OS emet aproximadament una tona de CO2 a l'any.

L'àrea de Serveis Públics disposa en l'actualitat d'una flota de 20 vehicles, a més dels vehicles pesats, i, segons es desprén de l'estudi de consum efectuat en els dos últims anys pel departament, els cotxes del GD'OS recorren cada any al voltant de 7.000 quilòmetres. Açò suposa un cost estimat en consum de combustible de 1.000 euros anuals per cadascun dels turismes i furgonetes que la seua substitució per cotxes elèctrics evitarà.

"El cotxe elèctric pur és ideal per a l'ús que es fa dels vehicles en el departament de Serveis Públics, ja que tenen una autonomia d'uns 100 quilòmetres i en el GD'OS els recorreguts diaris són d'uns 35 quilòmetres per cotxe", detalla Valverde. Per a la recàrrega de les bateries, el projecte contempla també la instal·lació d'una placa solar amb una producció d'uns 10.800 kvh anuals, amb un cost de 14.000 euros que "estaran amortitzats en un termini de 10 anys". A partir d'aquest termini, les plaques, que injectaran energia a la xarxa elèctrica quan no s'estiguen carregant els cotxes, generaran beneficis per a l'Ajuntament.

"El projecte que ens hem plantejat és substituir cada any dos vehicles per cotxes elèctrics, amb la qual cosa en el primer any aconseguirem estalviar 2.000 euros; el segon any, 4.000 euros i així fins que dins de 10 anys haurem pogut substituir tota la flota i estalviar 20.000 euros anuals en consum de combustible", assenyala el regidor. Per a enguany s'ha previst ja l'adquisició, en breu, de dos vehicles, el preu dels quals oscil·la entre els 14.000 i els 24.000 euros en funció de la gamma, a més de les plaques solars per a les càrregues.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es