Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil impulsa una unitat canina de busca i rescat de víctimes entre els voluntaris de l'agrupació

dimecres, 5 de juny de 2013

Protecció Civil impulsa una unitat canina de busca i rescat de víctimes entre els voluntaris de l'agrupació_4

L'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil està estudiant crear una unitat canina encarregada de la cerca de persones desaparegudes i rescat de víctimes. Els voluntaris i el Servei Municipal de Protecció Civil van mantenir una primera trobada dissabte passat al Casal de Festes, en la qual l'instructor i voluntari de l'agrupació Juan Luis Palomo va oferir als assistents una demostració de les pautes que s'hauran de seguir per a aconseguir i mantenir una unitat canina.

En primer lloc, per a treballar en la compenetració entre els gossos i els seus propietaris, tots ells voluntaris, s'han proposat una sèrie d'exercicis conjunts, per a aconseguir els nivells de socialització i comprensió necessaris per a l'ensinistrament dels cans entre els distints equips que es formaran. Aquest és un primer pas per a, posteriorment, començar a especialitzar-se en la disciplina que li corresponga a cada component de cada equip, en el qual altres auxiliars s'encarregaran d'aconseguir l'operativitat de l'animal, tant en l'assistència de les seues necessitats primàries com en la integració amb altres equips amb metes comunes.

La jornada també va servir perquè els voluntaris pogueren observar, a partir d'una sèrie de dificultats com les que hauran de fer front, els resultats aconseguits amb gossos ja ensinistrats i contemplar els èxits aconseguits. A partir d'aquesta primera trobada, els voluntaris es reuniran dues vegades per setmana per a rebre classes teòriques i conéixer el protocol d'actuació que cal seguir així com classes pràctiques amb els seus gossos perquè els animals adquiresquen l'obediència necessària per a la cerca de persones desaparegudes i rescat de víctimes.

L'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil té, entre altres funcions, crear vincles entre les persones que desitgen participar en la protecció civil amb les administracions públiques amb la finalitat de poder donar cobertura en situacions de greu risc, prevenció i previsió en esdeveniments multitudinaris, així com cobrir aquelles necessitats socials que, en defensa de la vida o el medi ambient, no estiguen cobertes per l'Administració.

En el cas que hi haja alguna persona interessada a formar part d'aquesta iniciativa podrà fer-ho una vegada siga membre de l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil i, per a això, tan sols es requereix fer una sol·licitud a l'Ajuntament. Serà després el Servei Municipal de Protecció Civil l'encarregat de posar-se en contacte amb l'aspirant per a informar-lo de totes les activitats en què pot col·laborar com a voluntari, inclosa aquesta unitat canina, on podrà participar com a propietari d'un gos a qui haurà d'ensinistrar o com auxiliar per a poder treballar en equips d'assistència als gossos de la unitat.

Galeria multimèdia

Imatges

Protecció Civil impulsa una unitat canina de busca i rescat de víctimes entre els voluntaris de l'agrupació_3 Protecció Civil impulsa una unitat canina de busca i rescat de víctimes entre els voluntaris de l'agrupació_2 Protecció Civil impulsa una unitat canina de busca i rescat de víctimes entre els voluntaris de l'agrupació_1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es