Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

La Comissió de Pressupostos Participatius xifra en un 75% el grau d'execució de les propostes veïnals en només dos mesos

divendres, 7 de juny de 2013

Reunió de la comissió de seguiment dels pressupostos participatius

La comissió de seguiment dels pressupostos participatius, presidida pel regidor de Participació Ciutadana, Xavier Ochando, i formada per tres representants del Consell de Participació Ciutadana i els regidors responsables de Serveis Públics, Francisco Valverde, i Urbanisme, Emilio M. Obiol, ha mantingut avui una primera reunió de valoració de les propostes veïnals incloses en el pressupost de 2013 de la qual s'extrau que el 75% de les actuacions introduïdes als comptes participatius estan executades o en execució quan només han passat dos mesos des de l'entrada en vigor del pressupost actual.

"Aquest primer balanç dels pressupostos participatius no podria ser més positiu", assenyala Ochando, qui detalla que, de les 12 propostes incloses enguany nou poden considerar-se ja complides o estan executant-se en l'actualitat. "I cal tenir en compte que aquest balanç es produeix quan estem encara a mitjan exercici pressupostari i queden sis mesos per davant", incideix el regidor. La revisió i adequació de rampes per a persones amb mobilitat reduïda, després de consultar amb l'associació Acudim, l'asfaltat de la calçada i rehabilitació de voreres del carrer de Santa Quitèria, la creació d'una ruta de ciclocarrers o la neteja i pintat del túnel del carrer Furs de València, inclòs al projecte Esprai per a l'embelliment urbà amb grafits, són algunes de les actuacions executades o en procés.

A més del grau d'execució d'aquestes propostes, la comissió ha abordat també els pressupostos participatius de l'any passat, els primers que s'han posat mai en marxa a la ciutat de Vila-real. En aquest cas, destaca l'edil, l'exercici es va tancar amb sis de les nou propostes veïnals executades. "No obstant això, no vol dir que la resta d'actuacions s'hagen deixat de costat, ja que seguim treballant enguany en la seua execució, que també avança a bon ritme, com pot veure's en els treballs de la piscina del Termet o l'obertura del carrer d'Atzeneta", afegeix Ochando.

"El pressupost participatiu de 2012 està, doncs, executat en un 70% aproximadament i seguim treballant en les obres que van quedar pendents, en ambdós casos per qüestions alienes a l'Ajuntament, com els impagaments de la Generalitat", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es