Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

Vila-real prepara el segon Ple participatiu amb la col·laboració de les associacions del Consell de Participació

dimarts, 18 de juny de 2013

Reunió preparatòria del plenari participatiu de 2013

L'Ajuntament de Vila-real prepara ja el segon Ple participatiu de la història de la ciutat, que enguany comptarà amb la implicació i col·laboració de les entitats cíviques representades en el Consell de Participació. El regidor de l'àrea, Xavier Ochando, ha convocat avui una primera reunió a l'Espai Jove "per a poder començar a donar forma al reglament, condicions i terminis que regiran el Ple participatiu d'enguany", a la qual han assistit el secretari de la Federació d'Associacions de Veïns, Ximo Bartoll, i els representants de l'AV Torre Motxa, Pedro Campos; i de l'AV Botànic Calduch, José Vicente Muñoz.

L'objectiu de la reunió ha estat "presentar la segona edició d'un Ple que millorarem any rere any, però ara el que importa és que siga una ferramenta de participació que es considere útil i positiva per parts dels veïns i veïnes, com així ho considera el Consell de Participació de Vila-real". "L'actual govern municipal ha estat el primer a posar en marxa aquest procés de participació en el qual, per primera vegada a Vila-real, l'any passat els ciutadans van tenir l'oportunitat de preguntar directament als seus representants allò que consideraven més oportú sobre la gestió municipal i, al mateix temps, van poder ser contestats de viva veu en un Ple", recorda Ochando. "Segurament, hi ha moltes preguntes que el ciutadà voldria formular de manera directa a qualsevol regidor i ara nosaltres, per segon any consecutiu, els donem l'oportunitat", afegeix el regidor, qui valora també que aquesta iniciativa permet "conéixer millor allò que pensen els vila-realencs per a, posteriorment, ajustar millor la política a les seues necessitats".

El responsable de Participació Ciutadana ha indicat que, per a les associacions i veïns de Vila-real que formen part del Consell, "aquesta és una nova ferramenta de participació molt útil". Tot i això, l'edil ha volgut matisar que, en passades reunions del Consell, sobretot la mateixa Federació de Veïns, ha remarcat que considera censurables "aquelles intervencions en el Ple amb les quals es pretén, principalment, aconseguir un cert protagonisme per part d'alguns partits polítics i traure rèdit polític d'un procés i d'una ferramenta participativa de la qual se suposa que són els veïns els únics que haurien de ser els protagonistes".

Per aquest motiu i després d'escoltar les demandes de les entitats cíviques representades al Consell de Vila-real, enguany s'ha decidit "ajornar el Ple participatiu per a principis d'octubre perquè siguen les mateixes associacions locals les veritables protagonistes no només del Ple el dia que es porte a terme, sinó també abans". Per a això, les associacions col·laboraran amb la Regidoria de Participació en el disseny d'un Ple que, conclou Ochando, "esperem que siga encara més participatiu".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es