Inici

El web municipal renova disseny i continguts per a millorar el servei i facilitar l'accés a la ciutadania des de qualsevol dispositiu

tornar Imprimir

dimecres, 26 de juny de 2013

Noves tecnologies, Sala de premsa

Nou disseny del portal, adaptable a cada dispositiu

El web municipal renova disseny i continguts per a millorar el servei i facilitar l'accés a la ciutadania des de qualsevol dispositiu

El web de l'Ajuntament de Vila-real es renova. Amb un disseny més dinàmic, àgil i intuïtiu, el portal municipal estrena nova imatge i continguts més accessibles, amb l'objectiu de facilitar al màxim l'accés de la ciutadania als serveis i la informació municipal més actualitzada des de qualsevol tipus de dispositiu. "El portal municipal és un instrument fonamental per a la prestació de serveis a la ciutadania i per a seguir avançant en la implantació de l'administració electrònica, més oberta i accessible a tots", assenyala Javier Serralvo, regidor de Noves Tecnologies.

Amb aquest objectiu, el web s'ha dissenyat sobre la base de dos criteris: fer més senzill i dinàmic l'accés als continguts i serveis i facilitar la navegació des de qualsevol dispositiu. Per a això, el portal ofereix tota la informació municipal a partir d'una peça central, emmarcada en imatges emblemàtiques de la ciutat, amb una successió de les campanyes i notícies més destacades de l'actualitat, així com botons per a l'accés directe a cursos, seu electrònica, avisos o els 42 departaments en els quals es divideix l'activitat del consistori.

De tots ells, destaca 'L'Ajuntament i tu', des d'on els veïns de Vila-real i els visitants del portal podran accedir a un compendi de tots els serveis que ofereix el consistori agrupats en aquells més utilitzats habitualment, com ara formació, pagament d'impostos, tràmits necessaris per a muntar un negoci o els passos que cal seguir per a assolir una llicència urbanística. "Ajuntament i tu, igual que tot el web, vol ser una eina per a ajudar els ciutadans en les seues necessitats quotidianes, d'una forma intuïtiva i senzilla. Per a això, s'han agrupat els enllaços als principals serveis i tràmits municipals en tres blocs: busque, necessite i vull", detalla Serralvo.

La portada del web municipal es completa amb una cinta de notícies d'actualitat i una altra amb l'última informació relativa a cursos i activitats de formació o una guia de carrers que es renova i s'actualitza per primera vegada des de fa 10 anys. A més, en els apartats 'Vila-real' i 'La teua ciutat' s'inclou informació d'interés per a la ciutadania, com ara associacions locals, informació històrica i econòmica del municipi, costums i tradicions o mobilitat. L'àrea 'Ciutat de la Ciència i la Innovació' incorpora tota la informació vinculada amb aquesta distinció, entitats i projectes relacionats, mentre que en 'Ajuntament', el ciutadà podrà trobar tot allò relatiu al funcionament intern del consistori, la composició de l'equip de govern i el Ple, informació biogràfica dels regidors, declaració de béns i dades de contacte.

A més d'uns continguts més accessibles, el nou portal de l'Ajuntament de Vila-real està dirigit a tot tipus de dispositius, mitjançant un disseny web adaptatiu que facilita la navegació adaptant-se a les característiques de cadascun dels dispositius, ja siguen ordinadors, telèfons mòbils o tablets, entre d'altres. "D'aquesta forma, donem també resposta a la tendència creixent d'ús de dispositius mòbils per a accedir al web municipal, detectada especialment en els últims anys", explica Serralvo. En concret, en els dos últims anys, l'accés al portal municipal des de dispositius mòbils ha passat de suposar només un 2,5% de totes les entrades al web al 20% actual.

"El nou web és el resultat de mesos d'esforç i treball per part del departament de Noves Tecnologies en col·laboració amb altres àrees municipals i empreses externes, amb l'objectiu de posar a la disposició de la ciutadania una eina útil, dinàmica i atractiva, que aprope encara més l'Ajuntament als veïns i permeta seguir avançant en la implantació de l'administració electrònica, així com oferir als ciutadans tota la informació necessària per a garantir la transparència de la gestió municipal i facilitar l'accés als serveis", assenyala Serralvo. "En aquest sentit", conclou, "seguirem treballant i implementant millores de manera continuada".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es