Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les Biblioteques Urbanes obrin de nou aquest estiu per a fomentar l'hàbit lector entre els més menuts

dijous, 27 de juny de 2013

Contacontes a la biblioteca infantil

Les Biblioteques Urbanes del Servei Municipal de Biblioteques tornen a obrir les portes aquest estiu per a donar servei a tots els xiquets i xiquetes de Vila-real a l'agència de lectura del carrer de Solades i a la secció infantil de l'avinguda de Pius XII, amb una programació amb 20 activitats d'animació lectora i una orientació centrada principalment en l'oci i l'entreteniment estival. A partir de l'1 de juliol i fins al 30 d'agost, els xiquets i xiquetes de Vila-real podran trobar a les Biblioteques Urbanes llibres, còmics, contes o revistes, per a llegir-los allí o endur-se'ls en préstec, a més d'accés a navegació per internet tot l'estiu.

La programació començarà el dilluns 1 de juliol, a les 11.00 hores, a l'agència de lectura Solades amb un contacontes d'inauguració d'entrada lliure, centrat en l'obra del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, amb motiu del 20 aniversari de la seua mort. En acabar la sessió, es regalarà un llibre a cada xiquet assistent.

L'horari de les Biblioteques Urbanes d'estiu serà de 10.30 a 13.30 h i les activitats es realitzaran d'11.30 a 12.30 h. Cada setmana es portaran a terme dos tallers d'animació lectora en cada agència, els dilluns i dimecres a l'agència del carrer de Solades i els dimarts i dijous a la secció infantil de Pius XII, en ambdós casos d'11.30 a 12.30 h. En concret, enguany s'enceta un nou programa d'activitats al voltant de l'escriptor valencià, denominat "Estellés contat als nens del veïnat", per a xiquets de 3 a 6 anys.

L'assistència a les activitats s'ha unit al foment de la lectura a través de la cartilla de lector: cada llibre endut en préstec suma un lectopunt i quatre lectopunts permeten participar en una activitat. Els lectopunts no utilitzats durant l'hivern serveixen ara per a participar en els tallers d'animació lectora de l'estiu. Enguany, com l'anterior, no s'ha de realitzar preinscripció, però s'han de presentar els lectopunts corresponents.

Altres novetats es presentaran a la Biblioteca Central, amb guies de lectura i expositors de llibres recomanats; al juliol, amb el títol de Literatura per a gourmets, s'oferiran llibres en els quals serà protagonista la gastronomia, i a l'agost, en Protagonista l'estiu, en la guia i l'expositor hi haurà llibres amb continguts que transcorren a l'estiu.

D'altra banda, la pàgina web de la Biblioteca dedicarà aquest estiu la secció mensual de dossiers vila-realencs al centenari de la mort de l'historiador Pascual Martí Cercós i a la commemoració dels 50 anys de la desaparició del tramvia de vapor La Panderola. I tot seguint amb el seu propòsit de donar a conéixer les biblioteques digitals i els textos del domini públic que contenen, en la Revista Digital de la Biblioteca s'ha publicat un nou lliurament de Tesoros Digitales titulada De Trajano a Krazy Kat: 1.800 años de precursores del cómic, que proposa un recorregut històric pels principals autors i estils occidentals que van precedir l'auge del còmic del segle XX, a través de l'accés en línia a la major part de les obres evocades.

L'horari dels centres bibliotecaris per a juliol, agost i les festes de la Mare de Déu de Gràcia serà el següent: Biblioteca Central (C/Solades, 25), de 9.00 a 14.30 h; la nova agència de lectura Solades (C/ Solades, 25-1r) i la secció infantil (av. Pius XII, 43), de 10.30 a 13.30 hores.

Galeria multimèdia

Imatges

Biblioteques Urbanes d'Estiu Estellés contat a nens del veïnat
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es