Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

La Ruta de la Taronja s'obri als escolars de Vila-real amb visites guiades per a posar en valor l'agricultura local

dimecres, 3 de juliol de 2013

1.300 turistes han participat de la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja

Les regidories d'Educació i Cultura han programat per al pròxim curs visites guiades destinades als alumnes de 6é de primària amb l'objectiu de posar en valor la història i tradició de l'agricultura local. Els estudiants es desplaçaran fins a la finca familiar de Manuel Mata, el jove emprenedor i creador de l'empresa Matafruit Naranjas, per a poder conéixer el treball de l'horta de Vila-real, observar amb detall tots els utensilis relacionats amb la producció de la taronja, les cures i mims que requereix el camp així com les possibilitats que ofereix, en aquests moments, el sector citrícola.

"Els alumnes de 6é de primària són un grup que pot aprofitar molt bé les aportacions didàctiques que poden extraure's d'una explotació agrícola", ha explicat la regidora d'Educació, Rosario Royo, la qual ha afegit que "d'aquesta manera aconseguim que, en cada cicle educatiu, hi haja una activitat relacionada amb l'agricultura i el medi ambient". Per a Royo "la finalitat d'aquestes visites és principalment donar a conéixer el nostre patrimoni mediambiental, despertar l'interés i curiositat per l'agricultura local i transmetre la importància que ha tingut el camp a Vila-real".

El pioner projecte conegut com la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja ha atret fins a Vila-real quasi 1.300 turistes des de la seua posada en marxa "amb molt d'esforç i a partir de contactes i acords aconseguits amb turoperadors i agències perquè la visita a la finca siga una de les seus excursions programades", segons ha indicat Manuel Mata, el promotor d'aquesta iniciativa.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui també ha volgut conéixer de primera mà la finca i instal·lacions de Matafruit ha assenyalat que "aquest és un projecte que feia falta a Vila-real per a mostrar les infinites possibilitats que ofereix el sector i, al mateix temps, traure el màxim partit a les visites que puga rebre la ciutat", ja que a més de la visita al camp de taronges, l'excursió es completa amb la visita al Museu Etnològic i a l'Assut del Millars, un passeig pel Termet i, en el cas que els turistes tinguen previst passar tota la jornada a Vila-real, se suma un recorregut pel nucli històric, l'església Arxiprestal, la basílica de Sant Pasqual i el camp de futbol del Madrigal.

"Ens felicitem d'aquesta iniciativa privada que brinda la possibilitat d'obrir una fórmula de futur per al sector citrícola" ha assenyalat l'edil d'Agricultura i Turisme, Emilio M. Obiol, qui ha recordat que la Ruta Turística i Gastronòmica de la Taronja és un projecte que amplia el ventall d'oportunitats de negoci local "en combinar dos sectors econòmics importants i estratègics en la ciutat com són la citricultura i el turisme".

La Ruta es realitza des de principis d'octubre fins a finals de juny i a més de gaudir dels encants agrícoles, culturals, històrics i tradicionals de la citricultura de Vila-real, també obsequia els turistes amb una degustació de productes, entre els quals es troba un licor de mandarina made in Vila-real, dolços fets amb taronja de pastisseries típiques de la localitat i una bossa de taronges.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de l'alcalde de Vila-real i els regidors a la finca de Matafruit
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es