Inici

La Festa de la Visitació repartirà diumenge al Termet 200 litres d'orxata i 1.000 fartons per a donar la benvinguda a l'estiu

tornar Imprimir

dijous, 4 de juliol de 2013

Tradicions, Sala de premsa, Ermita

Festa de la Visitació de 2012

La Festa de la Visitació repartirà diumenge al Termet 200 litres d'orxata i 1.000 fartons per a donar la benvinguda a l'estiu

Un any més les regidories de Tradicions i Ermita han preparat una de les celebracions més arrelades a la ciutat com és la Festa de la Visitació, amb què els vila-realencs donen la benvinguda a l'estiu.

La programació de la Festa del Termet començarà el diumenge 7 de juliol, a les 7.30 hores, quan la Confraria del Rosari de la Divina Aurora eixirà des de l'església Arxiprestal cap a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia. A l'església s'oficiarà una missa i, a continuació, es traurà la imatge de la patrona en processó. Després, tindrà lloc el popular porrat amb orxata i fartons i l'actuació de la banda de música de la Unió Musical La Lira.

La reina i les dames de la ciutat seran les encarregades del repartiment del porrat popular, en el qual es repartiran 200 litres d'orxata i 1.000 fartons entre els assistents. L'organització ha previst el repartiment de 175 litres d'orxata i 900 fartons a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i la resta es repartirà a la residència Mare de Déu de Gràcia, a la residència Santa Anna i Sant Joaquim i al convent de Sant Pasqual.

La jornada es tancarà a les 19.00 hores amb l'inici de la Serenata a la Mare de Déu de Gràcia, amb la participació del grup de danses La Puríssima i el cor infantil de l'escola de La Unió Musical La Lira. L'acte estarà coordinat per la Congregació de Filles de Maria Immaculada i els textos poètics seran a càrrec de Susanna Lliberós.

Els primers documents sobre aquesta festa daten del segle XIII, data celebrada pels franciscans. La festa es troba també en el Missal mossàrab d'Espanya, si bé va ser el papa Urbà VI (1318-1389) qui la va estendre a tota l'Església, i va ser Pius XII qui la va elevar a ritu doble de segona classe. Actualment se celebra amb la categoria de festa. A Vila-real es té constància que va ser l'any 1603 quan el Consell de la Vila va establir les circumstàncies per a la celebració de la festa i processó i va determinar que aquesta es realitzara cada any a la casa i ermita de la Mare de Déu de Gràcia, el dia de la Visitació de santa Isabel, tot coincidint amb el primer diumenge de juliol.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es