Inici -> Àrees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local de Vila-real se suma a la campanya estival de control d'alcoholèmia de la DGT

diumenge, 7 de juliol de 2013

La Policia Local de Vila-real en col·laboració amb la Direcció General de Trànsit portarà a terme, entre el 9 i 15 de juliol, una campanya especial per a controlar les taxes d'alcoholèmia entre els conductors, coincidint amb els primers dies de vacances.

L'estiu és un període en el qual es produeix un alt nombre d'accidents a causa de la influència de l'alcohol en la conducció. Des de la DGT recorden que l'alcohol està present com factor concorrent o desencadenant en un terç dels accidents mortals i multiplica per nou el risc de patir un accident de circulació. A més no només està relacionat amb una major accidentalitat sinó que també repercuteix en una major mortalitat, al ser un factor vinculat amb un pitjor pronòstic en les lesions patides.

L'increment dels controls en aquests primers dies de vacances pretén reduir, en la mesura del possible, la incidència negativa que el consum d'alcohol té en zona urbana, ja que l'alcohol suposa també un risc per als vianants, com usuaris de la via que comparteixen amb els altres l'espai públic.

Encara així, cal destacar que, en l'últim decenni, s'ha detectat un canvi dels ciutadans que ha fet que el percentatge de positius detectats es rebaixe d'una forma considerable, s'ha passat a nivell nacional del 5% al 1,8% pel que la Policia Local de Vila-real considera important seguir amb aquest tipus de campanyes per a aconseguir un descens encara major.

La negativa a sotmetre's a aquest tipus de control suposarà, en tot cas, un delicte autònom de negativa a la submissió de les proves, amb penes de presó de 6 mesos a un any i privació del permís de conduir d'un a quatre anys.

Els controls es portaran a terme en diferents punts de la ciutat en coordinació directa amb la Direcció General de Trànsit i en ella participaran la Unitat de Trànsit i la Unitat d'Atestats de la Policia Local de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es