Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

La Universitat Popular amplia la seua oferta formativa amb 50 cursos i tallers i prop de 800 places

tornar Imprimir

dilluns, 8 de juliol de 2013

Sala de premsa, Educació

Presentació 56ªcampanya Universitat Popular

La Universitat Popular amplia la seua oferta formativa amb 50 cursos i tallers i prop de 800 places

La Universitat Popular amplia per a aquest setembre l'oferta formativa amb quasi 50 cursos i tallers i prop de 800 places. Així ho ha indicat la regidora d'Educació, Rosario Royo, durant la presentació de la 56a campanya de la Universitat Popular, on ha assenyalat la importància de cercar nous i variats cursos "per a intentar donar resposta a les diferents i diverses demandes de la ciutadania".

Per açò, a més dels habituals i tradicionals cursos de la Universitat Popular, la responsable d'Educació ha explicat que s'han programat cinc nous tallers "amb la idea d'oferir una major varietat, complir amb les diferents necessitats i sensibilitats i atendre totes aquelles persones que estiguen disposades a aprendre noves matèries i aprofitar el seu temps lliure". En aquesta línia es troben els nous cursos programats com el de jardineria bàsica, que es divideix en dos tallers: un per a saber com es realitza un hort urbà en la balconada i l'altre per a fer un hort ecològic. Pel que fa a l'àmbit de l'artesania artística, s'incorpora el curs sobre nocions bàsiques de teoria d'iniciació en la conservació del moble antic i en relació a la formació general, un curs dirigit a totes aquelles persones que, per diferents circumstàncies, van deixar els estudis i ara volen reciclar-se. Finalment, el curs de rus bàsic per a viatgers "en el qual, de moment, oferim 15 places encara que esperem que tinga molt d'èxit", completen les principals novetats de la 56a campanya de la Universitat Popular. A més d'aquests tallers s'incorpora també diferents jornades temàtiques dividides en tres grans àrees: l'àmbit humanístic, que es realitzaran en col·laboració amb la Uned a partir de la programació de xarrades i conferències; les científiques, que comptaran amb el suport de la Càtedra d'Innovació Ceràmica i en tercer lloc es continuarà treballant en l'àmbit mediambiental a través del projecte 'Coneix Vila-real i el seu entorn'. "Hem pensat que era millor programar una jornada que un taller per a facilitar l'assistència a l'acte, ja que, com que és un dia, sempre hi ha major disponibilitat per a poder anar i, per tant, no implica la mateixa obligació ni regularitat que un taller" segons ha detallat l'edil qui ha afegit que les jornades temàtiques no estan tancades sinó que s'ampliaran al llarg del curs d'acord a l'interés i els suggeriments que puguen fer els veïns "per això convidem a visitar la pàgina web d'educació perquè els vila-realencs puguen realitzar els comentaris i aportacions que consideren oportuns".

L'edil d'Educació ha indicat que, tant el contingut dels nous cursos com el nombre de places, pot ser consultat en la pàgina web municipal, en format pdf, on es detallen les àrees i tota la programació que forma part de la 56a campanya de la Universitat Popular, que es desenvoluparà del 16 de setembre al 20 de desembre i que finalitzarà amb una exposició col·lectiva en els salons de la Fundació Caixa Rural.

"Considerem que era important publicar ara la programació perquè durant aquests mesos d'estiu, la gent, amb més calma, puga consultar les classes que més li interessen" segons ha explicat l'edil qui afig que la programació també estarà disponible en codi QR.

Els interessats en alguns dels nous cursos poden fer la preinscripció en educacio@ajvila-real.es, ja que, com ha recordat la regidora, si no s'arriba al 50%, no es podrà dur a terme el taller.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es