Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

Joventut programa activitats els propers mesos per a fomentar la formació i ocupació dels joves de Vila-real

tornar Imprimir

diumenge, 21 de juliol de 2013

Sala de premsa, Joventut

Joventut programa activitats els propers mesos per a fomentar la formació i ocupació dels joves de Vila-real

La Regidoria de Joventut ha organitzat per als propers mesos d'estiu molts tallers i activitats pensant en els més joves perquè, a través de l'entreteniment, els més menuts puguen descobrir les seues aficions al mateix temps que es diverteixen. Però, sobretot, i com destaca el mateix regidor de Joventut, Xavi Ochando, "la gran aposta per als pròxims mesos tornen a ser els cursos de formació programats, molt útils i pràctics, per a ajudar els joves de la ciutat en la seua formació i facilitar-los eines per a trobar feina", segons Ochando. 

En aquest sentit i pel que fa a l'ocupació, la Regidoria promou uns cursos dirigits a tots els joves però, principalment, pensant en aquells estudiants que busquen un treball temporal per a poder compaginar els estudis amb la feina i que, "si tenen la titulació d'un curs homologat, possiblement, els resulte més fàcil trobar-la" indica el regidor. En aquesta línia s'ofereix el curs de manipulació d'aliments per a l'hostaleria per a poder treballar en el sector de la restauració que es farà el dia 25 de juliol al matí a l'Espai Jove. Un altre dels cursos programats és el curs de conductor de plataformes elevadores que permet obtenir aquest carnet; es farà una classe teòrica el dilluns 23 de setembre i, la resta de la setmana, es faran les pràctiques. Finalment, el curs de manipulació d'aliments per a magatzem programat per al 27 de setembre per a obtenir el certificat de manipulació d'aliments que permet treballar en els magatzems de taronges seria un altre dels cursos organitzats pensant en l'ocupació dels més joves.

Pel que respecta a la preparació, la Regidoria aposta de nou pels idiomes, per això s'impartiran classes d'anglés per a viatgers i un curs de valencià exprés gratuït per ajudar a preparar l'examen i "si és possible traure una bona nota" per a obtenir el nivell mitjà i superior de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià que s'iniciarà el 17 de setembre.

La vessant formativa però barrejada amb l'entreteniment es completa amb activitats divulgatives per a totes les edats orientades a gaudir de l'estiu i en les quals les excursions són les protagonistes, "hem d'assenyalar que, a partir de la diversió, es poden aprendre moltes coses noves i despertar aficions", destaca Ochando, que avança que aquesta és la idea d'un taller infantil d'arqueologia programat per al dilluns 29 de juliol i organitzat per una empresa local formada per joves emprenedors que, a més de ser educatiu, promou el turisme de la província. Per això, a banda d'aprofundir en coneixements arqueològics a través d'històries i anècdotes, l'activitat es complementa amb una excursió, també gratuïta com el taller, el dimarts 30 de juliol a Morella. A més, la Regidoria torna a programar de nou una eixida al planetari, "ja que l'any passat va tenir molt d'èxit", segons recorda el regidor, i una excursió a l'Associació Valenciana de Ceràmica i al Museu de Ceràmica Valenciana de Manises.

Però, sens dubte, un dels dies més destacat per a la Regidoria serà el 12 d'agost amb la celebració al Termet del Dia Internacional de la Joventut, amb cursos, tallers i moltes activitats, que conclourà amb un concert dels grups locals en el qual actuaran Almorranes Garrapiñaes, Ninety Million Merits, Black Shuck i Muguen Zero. 

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es