Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Vila-real aprova modificar l'ordenança de subvencions perquè les entitats socials cobren abans les ajudes municipals

dimarts, 23 de juliol de 2013

plenari 22 de juliol

El Ple ha aprovat per unanimitat, entre els assumptes d'urgència, la proposta presentada per la regidora de Serveis Socials, Mònica Àlvaro, per a modificar l'ordenança reguladora de subvencions dels projectes que desenvolupen les associacions i entitats socials locals perquè aquestes puguen cobrar abans les ajudes municipals. Aquesta modificació respon, sobretot, al compromís de l'Ajuntament de Vila-real amb les entitats socials d'augmentar el percentatge de diners avançat en el moment de concedir les subvencions i, segons ha explicat Àlvaro, això significa que, a partir d'ara, en el moment de l'aprovació d'un projecte presentat per una entitat social se li atorgarà un 80% de la subvenció en comptes del 60% que es prestava fins ara i, en el moment de la justificació, el 20% restant en comptes del 40%.

"Amb això es pretén que projectes tan importants com els que recullen aquestes subvencions mitjançant entitats locals com són Creu Roja, ACUDIM, AFERVIL o diverses associacions de jubilats de la ciutat, puguen comptar abans amb els fons econòmics necessaris per a portar a terme les seues activitats" segons ha afirmat la regidora.

A més, el Ple també ha servit per a modificar una altra ordenança municipal. En concret, l'Ordenança fiscal reguladora sobre l'impost de construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a situar el tipus impositiu en el 2%, "just la meitat del que tenia l'anterior govern del PP", segons ha recordat en el Ple el regidor d'Hisenda, Javier Serralvo, que ha destacat que "encara així, Vila-real continuarà liderant el tipus impositiu més baix de tota la província".

La sessió plenària també ha aprovat la proposta presentada pel regidor de Joventut, Xavi Ochando, en la qual exigeix a la Generalitat una modificació pressupostària urgent per a restablir els diners que ha reduït i que anaven destinats a les polítiques actives d'ocupació i inserció laboral dels joves. En concret, el regidor ha detallat que es tractaria de restablir els retalls en les línies de subvenció en qualitat en l'ocupació per a col·lectius amb dificultats en 150.000 euros, en les línies de subvenció d'ocupació amb discapacitat en 30.000 euros i 320.000 en el Pla d'ocupació jove.

La proposta del regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol, en la qual sol·licita ajudes per a pal·liar els danys ocasionats per la pedregada registrada el 21 de juny en les parcel·les afectades del terme municipal també ha sigut aprovada per unanimitat. Una proposta que ha sigut transformada en declaració institucional i que, com ha indicat el regidor, "a les pèrdues causades per les circumstàncies climatològiques que han afectat les explotacions agràries ara s'ha de sumar la disminució d'ajudes i subvencions per part de les administracions públiques". Per aquest motiu, el regidor ha resumit en cinc punts la proposta presentada: instar a la Conselleria de Presidència i d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua per al repartiment gratuït i en quantitat suficient de productes cicatritzants als agricultors amb explotacions afectades; instar al Consell de la Generalitat a mantenir el valor absolut de les subvencions que tenia assignades a les assegurances agràries fins a l'any passat; instar el Govern de l'Estat que establesca una línia de crèdit per aquells danys que no cobreix l'assegurança agrària, instar al Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social perquè establesca una bonificació del 50% de la quota de la Seguretat Social als agricultors afectats per la pedregada i una excepció en el pagament de quotes empresarials a la Seguretat Social de les cooperatives afectades pel sinistre.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es