Inici

Vila-real reforça els lligams institucionals i comercials amb Michalovce amb una visita oficial a la ciutat agermanada

dimarts, 13 d'agost de 2013

Reunió per preparar la visita a Michalovce

Una delegació de Vila-real viatjarà divendres a la ciutat eslovaca de Michalovce amb l'objectiu d'estrényer lligams, tant institucionals com comercials, amb el municipi amb el qual Vila-real manté estrets vincles des de principis dels anys 80 que van confluir en l'agermanament oficial d'ambdues ciutats l'any 1998. El tinent d'alcalde Javier Serralvo encapçala la delegació institucional que partirà divendres cap a la ciutat germana i a la qual se sumarà, a partir de diumenge, una delegació comercial de la qual formen part quatre empreses joves i innovadors de la ciutat. "Amb la participació en aquesta nova visita a Michalovce d'empreses del municipi, en àrees de gran projecció com l'agroturisme o el teatre, volem donar un nou impuls a les relacions entre ambdós municipis i afermar unes relacions comercials que poden resultar molt profitosos per al nostre teixit econòmic", valora Serralvo.

Per això, la programació del viatge institucional inclou una sessió tècnica en la qual els representants de les quatre empreses que participaran en la trobada ¿Empaperart, dedicada a l'interiorisme i decoració amb paper; Matafruits, impulsor de la ruta turística de la taronja; Licors de la Terra Nelet, productor del licor de mandarina; i Visitants, companyia local responsable de l'organització del Festival Internacional de Teatre al Carrer de Vila-real- presentaran els seus projectes empresarials i les oportunitats d'inversió i de comerç que ofereixen tant aquestes com el conjunt del teixit empresarial vila-realenc.

"Vila-real és una ciutat d'emprenedors i això és el traslladarem, de la mà de quatre joves empreses que representen la projecció econòmica local en àmbits com la cultura, l'agroturisme, la producció de derivats de la taronja o la creativitat aplicada", assenyala Serralvo. Amb aquest mateix objectiu, l'exposició dels projectes empresarials a Michalovce es reforçarà amb la visita i presentació d'aquestes iniciatives a Kosice, Capital Europea de la Cultura 2013. 

"A més d'obrir vies comercials, la visita a Michalovce és important també per a seguir afermant unes relacions institucionals entre ambdós municipis de les quals tant la ciutat eslovaca com Vila-real ens sentim molt orgullosos", valora Serralvo. Aquest vincle entre Michalovce i Vila-real va començar en els anys 80 arran d'un intercanvi cultural entre grups de folklore local d'ambdues poblacions i gràcies també al Festival Internacional de Danses de Vila-real. El 1998, es va signar el protocol definitiu d'agermanament entre les dues ciutats, que en els anys successius han seguit mantenint excel·lents relacions materialitzades en visites oficials, tant de representants de Michalovce a Vila-real com de delegacions vila-realenques a Eslovàquia, en les quals han participat representants del comerç, la indústria, la cultura o l'esport local, entre altres àmbits. 

En aquesta ocasió, l'estada a Michalovce, que es perllongarà fins al dimecres 21 d'agost, inclou la visita a empreses de la zona, la presentació dels projectes empresarials vila-realencs, activitats de coneixement de la ciutat i el seu entorn, com el carrer Vila-real de Michalovce o la fira de folklore Jarmok, així com l'assistència al partit de futbol de la Michalovce Cup, en què participa el juvenil B del Villarreal. En la visita, la delegació institucional també aprofitarà per promocionar productes de les comarques castellonenques, de manera que per als habituals regals entre delegacions s'han preparat lots de productes de Vins de la Terra de Castelló.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es