Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

ARA-Treball incorpora un curs de videocurrículum i sis tallers per a la recerca d'ocupació el pròxim trimestre

tornar Imprimir

dissabte, 17 d'agost de 2013

Sala de premsa, Economia

ARA-Treball incorpora un curs de videocurrículum i sis tallers per a la recerca d'ocupació el pròxim trimestre

L'Aula de Recerca Assistida de Treball (ARA-Treball), impulsada pel departament municipal de Foment Econòmic, ha dissenyat per al pròxim trimestre una àmplia programació de cursos i tallers per a ajudar les persones aturades de Vila-real en la seua recerca d'una ocupació. En aquesta nova campanya de cursos, ARA-Treball incorpora la realització d'un curs d'elaboració de videocurrículum i un cicle de sis tallers encaminats a millorar les competències per a la recerca d'un treball o el desenvolupament de capacitats per a emprendre una activitat per compte propi.

"Les xifres de l'atur a Vila-real són, sense dubte, una de les nostres principals preocupacions i per això hem impulsat des del principi aquesta Aula de Recerca Assistida de Treball com un recurs bàsic per a ajudar els nostres veïns i veïnes que es troben sense treball a afrontar el procés de recerca d'una ocupació", destaca el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, qui recorda que aquests cursos formen part de les accions de foment de l'ocupació del departament, entre les quals es troben també quatre programes d'ocupació que beneficiaran prop de 500 persones, a l'espera de resolució per part de Generalitat i Diputació.

La programació de suport a l'ocupació preparada per Foment Econòmic començarà el 6 de setembre amb la primera de les sessions del curs de Videocurrículum, realitzat en col·laboració amb la Diputació de Castelló. "El videocurrículum s'ha convertit en una eina de presentació més directa i transparent que el currículum en paper", explica l'edil. Per aquest motiu, s'ha preparat un curs en quatre sessions i 16 hores de formació en el qual s'ensenyarà als participants a realitzar el seu propi videocurrículum, així com la seua distribució a les empreses a través de les xarxes socials. Les sessions tindran lloc els dies 6, 13, 17 i 24 de setembre.

A més del curs de videocurrículum, ARA-Treball impartirà del 23 de setembre a l'11 de desembre un cicle de tallers d'habilitats per a la recerca de l'ocupació, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló, en la línia de les accions desenvolupades durant els trimestres anteriors per a afrontar amb èxit processos com l'entrevista de treball o la millora de les competències comunicatives. Així comença la teua ocupació (23-24 de setembre), Vull superar amb èxit la meua entrevista (14-15 d'octubre), Les competències clau del teu èxit professional (29 d'octubre), Taller de comunicació (12 de novembre), Treball en equip (19 de novembre) i Intel·ligència emocional: la importància de tenir un cor intel·ligent (11 de desembre) són les sessions preparades per al pròxim trimestre, que es desenvoluparan en horari de 9.30 a 13.30 hores en el Viver d'Empreses de la Cambra a Vila-real.

Juntament amb la formació per a la recerca d'ocupació, la delegació de Foment Econòmic també ha programat per al pròxim trimestre accions de suport a la creació d'empreses. Per a això, en col·laboració amb la Diputació, es realitzaran sessions de simulació empresarial a través d'una plataforma web connectada a la Xarxa Nacional d'Empreses Simulades, amb l'objectiu de "tenir una visió global de totes les àrees que componen l'empresa i dissenyar els sistemes de gestió i administració que duran a la pràctica quan l'empresa estiga en funcionament". Per a participar en aquestes sessions, del 14 d'octubre al 10 de desembre, és necessari tenir un pla d'empresa elaborat.

Les inscripcions als diferents tallers i cursos de Foment Econòmic poden formalitzar-se en línia, a través de http://portaltreball.vila-real.eso a l'Agència de Desenvolupament Local (avinguda de la Murà, 28, 1r) i al telèfon 964 547 019.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es