Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

La Dona centra la nova programació en la lluita contra l'atur femení amb una quinzena de cursos, monogràfics i activitats

tornar Imprimir

dijous, 22 d'agost de 2013

Igualtat, Sala de premsa

Programació de la regidoria de la Dona

La Dona centra la nova programació en la lluita contra l'atur femení amb una quinzena de cursos, monogràfics i activitats

La lluita contra l'atur femení i contra la violència contra les dones són els eixos de la nova programació de la Regidoria de la Dona, que de setembre a desembre ha programat un total de 15 cursets, activitats i monogràfics amb els quals s'espera superar la xifra de 270 persones inscrites en la última programació. La regidora de la Dona, Mònica Àlvaro, ha presentat aquest matí la nova campanya, que disposa d'activitats ja consolidades al departament, com Bollywood o teatre, i importants novetats com l'organització, per primera vegada, de sessions monogràfiques de cuina sana o aromateràpia. "Ara fa dos anys, la programació de la Dona incloïa vuit cursets i el nombre d'inscrites no superava les 70; enguany tenim ja 15 cursets i el repte de superar les 270 persones inscrites de l'última programació", valora Àlvaro.

Entre els cursets programats per a aquest últim quadrimestre, destaquen aquells dirigits a "potenciar la dona amb vista a aconseguir més d'ella mateixa". Una nova edició de Prepara't per a aconseguir feina i la incorporació del taller Activa la teua autoempleabilitat són algunes de les iniciatives en aquest sentit. "Es tracta d'una sèrie de classes orientades a aquelles persones que volen emprendre o es plantegen emprendre un nou repte laboral", explica la regidora. "Sota el repte de conéixer-nos a nosaltres mateixes tenim altres cursos que també són útils a l'hora d'afrontar una entrevista laboral o mostrar-nos en públic, ja siga com a comercials, en una botiga, o simplement davant d'una entrevista de treball. Per això hem dissenyat el curs Trau partit de la teua veu, encaminant la veu com a ferramenta que ens permet expressar qui som i com som, i també Trau-te partit, més orientat a la nostra imatge personal", afegeix.

Per primera vegada, a més, la programació de la Dona inclourà monogràfics com a alternativa als cursos per a les persones amb dificultats horàries i que pretenen en una classe aprofundir en dues temàtiques: aromateràpia, amb quatre sessions a partir del 20 de setembre, i la cuina sana amb ingredients tradicionals, que dedicarà la primera jornada, el 27 de setembre, a la cuina amb garrofa. La campanya es completa amb un seguit d'activitats programades fins al mes de desembre, com la projecció del documental Las maestras de la República (11 d'octubre), que busca fer visible "la dificultat que les primeres mestres durant la República van haver d'assumir en un món masclista". Una marxa contra el càncer de mama, de la mà de l'Associació Espanyola contra el Càncer, la campanya per a un ús no sexista de les joguines, les celebracions del Dia Internacional per a Combatre la Violència contra les Dones, amb una nova edició del concurs de cartells, o una excursió al Teatre Principal de Castelló per assistir a la representació del Betlem de la Pigà són altres de les activitats de la Dona per als pròxims mesos, que es tancaran el 27 de desembre amb un homenatge a Maria de Luna, "reina, mare, estratega i política, una de les dones més influents de la història espanyola i que té un fort lligam amb la nostra vila que desgraciadament molta gent desconeix", explica Àlvaro.

"A partir d'ara i fins al 27 de desembre tenim al nostre abast una programació molt actual, molt centrada en la reivindicació contra la violència de gènere, amb moltes activitats per davant i sobretot amb la qual afrontem el repte de lluitar contra l'atur femení amb molts dels nostres cursos i tallers enfocats a l'orientació laboral, però sense deixar de banda la tasca de foment i suport a l'associacionisme entre les dones", conclou.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programació de la Dona_1
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

La regidora Mònica Àlvaro presenta la nova programació de la Dona
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es