Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Un dispositiu amb més de 170 efectius vetlarà per la seguretat durant les festes de la Mare de Déu de Gràcia

dijous, 29 d'agost de 2013

Reunió de coordinació de seguretat prèvia a les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2013

Un dispositiu de més de 170 persones, entre efectius de la Policia Local i Protecció Civil, vetlarà per la seguretat durant els 10 dies de festes de la Mare de Déu de Gràcia, que començaran demà amb el volteig general de campanes i la descàrrega de coets. La reunió de coordinació de seguretat, celebrada aquest matí a la Prefectura de la Policia Local amb la participació del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo; l'edil de Festes, Xus Sempere; el president de la Junta de Festes, José Pascual Colás i l'intendent general en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, a més de representants de Protecció Civil, Comissió de Penyes i personal del GD'OS, han perfilat els últims detalls d'un dispositiu de festes que enguany fa especial èmfasi en els dos encierros, que se celebraran dissabte que ve, 31 d'agost, i dimarts, 3 de setembre.

En concret, el dispositiu especial dels encierros comptarà amb una quinzena d'efectius de Policia Local i Protecció Civil, 30 voluntaris i un desplegament sanitari amb quatre ambulàncies situades al llarg de tot el recorregut, personal d'atenció mèdica, a més de cinc operaris del GD'OS. El Recinte de la Marxa, on s'extremarà la vigilància sobretot en relació al trànsit, i el castell final de festes al parc d'Alaplana, són altres dels operatius especials de les festes, a més del popular concurs d'empedrats, on la Policia Local reforçarà la seguretat privada a la zona, a fi de controlar el trànsit i accés al recinte en relació a la capacitat permesa.

Per a poder desplegar tot aquest dispositiu, la plantilla al complet de la Policia Local, formada per 120 agents, estarà operativa en diferents torns de matí, vesprada i nit, per a donar cobertura a tots els actes festius programats, a més del control i vigilància del compliment de les normes de convivència establides a l'Ordenança de convivència ciutadana. Als efectius de Policia Local se sumaran 55 voluntaris de Protecció Civil, tant de l'agrupació de Vila-real com de poblacions veïnes amb les quals habitualment es col·labora en aquest tipus de dispositius.

"Els dispositius de seguretat estan enllestits i a punt per a vetlar pel benestar i la normal convivència dels veïns en aquests dies de festes, en els quals els diferents departaments municipals col·laboren estretament per a garantir que tot transcórrega amb normalitat i minimitzar al màxim el risc d'incidències", assenyala Serralvo, qui recorda que l'entrada al recinte taurí no està permesa a menors de 16 anys ni a persones en estat d'embriaguesa. Per a vetlar per la seguretat en la vila durant el bou al carrer, el dispositiu compta amb un director de festejos taurins, personal de la Comissió del Bou i voluntaris, als quals tant Serralvo com Sempere han volgut agrair la seua dedicació a la festa.

A més, l'edil de Festes explica que els residents en la zona de la vila tenen a la seua disposició a la Policia Local cinta de precinte amb la qual poden senyalitzar les entrades de les seues cases quan estiguen tancades, en el cas d'estar protegides amb barreres verticals, per a fer més fàcil la seua identificació i millorar les condicions de seguretat per als corredors, en compliment del Decret autonòmic de bous al carrer.

"No ens queda més que animar a tots els vila-realencs que isquen al carrer i gaudesquen al màxim dels més de 230 actes preparats per la Junta de Festes, penyes i associacions de tot tipus, respectant les normes de convivència i seguretat i el descans dels veïns", conclou Sempere.

Podeu consultar tota la programació de festes des del web municipal i en versió mòbil a http://programadefestes.vila-real.es

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es