Inici -> Àrees -> Agricultura -> Notícies d'agricultura

Un curs d'agricultura i la 1a Fira Agroecològica fomenten a Vila-real l'interés per la producció agrària

dimecres, 11 de setembre de 2013

Presentació del primer curs i Fira Agroecològica

El regidor d'Agricultura, Emilio M. Obiol, ha presentat aquest matí el primer curs d'agricultura ecològica i la 1a Fira Agroecològica que s'organitzen a Vila-real amb l'objectiu de "formar un públic interessat en la producció agrícola a la ciutat, fomentar l'ocupació i possibilitar una oportunitat laboral capaç de sostenir-se en un futur". El curs comença el dimarts que ve a la Fundació Caixa Rural, amb cinc sessions teòriques i pràctiques, i es completa aquest cap de setmana amb la 1a Fira Agroecològica a la plaça de Sant Pasqual i la conferència que impartirà el dissabte l'expert en agricultura ecològica Mariano Bueno.

"Aquest curs és ara més convenient i més encertat que mai i ha de tenir una continuïtat i fer-se fort per a convertir Vila-real en una ciutat avantatjada i referent en matèria ecològica", ha assenyalat el regidor d'Agricultura. "En l'agricultura ecològica hi ha salut, futur i negoci", assenyala Obiol, qui incideix que, davant l'actual situació d'atur, hi ha un gran factor de producció com és la terra que "hem de saber aprofitar i, per tant, una oportunitat perquè els joves vegen un negoci i un revulsiu per a posar en marxa empreses que estiguen relacionades amb l'agricultura ecològica".

El curs està organitzat per Agrecovil, amb el suport de la Caixa Rural Vila-real i l'Ajuntament, i constarà de cinc sessions teòriques que es realitzaran els dimarts a les 19.30 hores, amb les seues respectives classes pràctiques que es faran en el camp els dissabtes de 9.00 a 10.30 hores. "La finalitat és que moltes persones en atur puguen trobar en l'agricultura ecològica un futur personal, professional i econòmic", afegeix Pepe Barrachina, representant d'Agrecovil i encarregat d'impartir el curs d'agricultura ecològica.

A més, el seminari es completa amb la 1a Fira Agroecològica, que se celebra aquest cap de setmana a la plaça de Sant Pasqual, amb 15 expositors professionals i activitats i tallers com l'elaboració de pasta de dents ecològica, sabó natural, herbes medicinals o la construcció de jocs reciclats. Activitats totes elles que volen "servir d'aparador per a mostrar les possibilitats que tenen, actualment, els productes ecològics".

La inauguració d'aquesta primera fira serà el dissabte 14 de setembre a les 11.00 hores i estarà oberta fins a les 20.00 hores, tant el dissabte com el diumenge. L'escriptor i pioner en agricultura ecològica Mariano Bueno serà l'encarregat, dissabte que ve a les 19.30 hores, d'impartir una conferència sobre els valors d'aquesta rama de la producció agrícola i de presentar aquest primer curs d'agricultura ecològica a Vila-real.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Curs d'agricultura ecològica
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Imatges

Curs d'agricultura ecològica_1 Primera Fira Agroecològica
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es