Inici -> Àrees -> Protecció civil -> Notícies

Protecció Civil forma mestres i alumnes per a fer front a situacions d'emergència en els centres docents

dijous, 12 de setembre de 2013

Reunió de Protecció Civil amb directors de centres docents

El Servei Municipal de Protecció Civil s'ha reunit avui amb els directors de 15 centres escolars de Vila-real amb l'objectiu de lliurar-los tota la documentació i orientacions necessàries per a la preparació de simulacres d'emergència en els col·legis. La reunió tècnica s'emmarca en les classes que el Servei Municipal de Protecció Civil imparteix als centres que ho sol·liciten en el primer trimestre escolar, perquè tant els alumnes com els mestres coneguen les seues funcions i protocols d'actuació en el cas d'eventuals evacuacions dels col·legis.

Després del lliurament de la documentació i les directrius de cada equip d'intervenció, Protecció Civil concertarà amb cada centre les dates per a impartir aquestes sessions, que aniran seguides per la celebració de simulacres d'emergència, supervisats en tot moment pel Servei Municipal i l'Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil. Les classes estan enfocades a l'organització dels mestres en situacions de risc i a ensenyar els alumnes què han de fer en aquests casos i quina és la ruta assignada fins al punt d'evacuació del centre. Els simulacres posteriors permeten comprovar que professors i estudiants han aprés aquestes directrius però també posar a prova els serveis d'emergència i els temps de resposta davant aquestes eventualitats, que finalment s'arrepleguen en un document de conclusions que es remet a la Conselleria d'Educació.

A aquesta primera reunió han assistit Félix Fuente García, oficial de la Policia Local de Vila-real; Ismael Solsona Martín, tècnic del Servei Municipal de Protecció Civil; Ignacio Gil Forcada, cap de Parc del Consorci Provincial de Bombers de Nules; Joaquín Capilla, tècnic de PRL de Vila-real, i Vicente Doménech Querol, inspector de zona de la Conselleria d'Educació.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es