Inici -> La teua ciutat -> Subvencions

Serveis Socials obri el termini per a sol·licitar beques de menjador, que incrementen fins als 65.000 euros la dotació municipal

diumenge, 22 de setembre de 2013

La Regidoria de Serveis Socials ha obert el termini per a la presentació de sol·licituds de les beques municipals de menjador escolar, que es podran demanar fins al 16 d'octubre al servei d'Atenció i Tràmits. Per al pròxim curs, el departament que dirigeix la regidora Mònica Àlvaro ha incrementat fins a 65.000 euros la dotació de les beques, que poden sol·licitar els escolars de qualsevol nivel educatiu i centre docent de la ciutat.

"Per primera vegada, les beques municipals de menjador tenen un caràcter universal, és a dir, es poden presentar sol·licitants de qualsevol nivell educatiu on hi ha menjador (infantil i primària) i de qualsevol col·legi de la ciutat, ja que abasten públics i concertats", explica Àlvaro, qui recorda que el 2011 aquestes beques solament s'atorgaven a col·legis concertats i en educació infantil. "Enguany", incideix la regidora, "les beques abasten tots els nivells i col·legis públics i concertats, a banda de l'augment notable que ha experimentat el pressupost d'aquesta partida, ja que en el 2011 aquesta no superava els 47.000 euros i en el 2013 hem consignat 65.000 euros".

A banda de criteris de renda, ja que es tracta d'ajudes pensades per a la ciutadania més desfavorida econòmicament, és requisit indispensable per accedir a aquestes ajudes haver presentat prèviament la sol·licitud de beca de menjador a la Conselleria d'Educació. En aquest sentit, Àlvaro explica que la intenció de la Regidoria de Serveis Socials és completar les beques que s'atorguen per Conselleria i que "poques vegades arriben al 100%, tot i que la situació de les famílies siga molt precària". "L'any passat observàrem casos en els quals xiquets i xiquetes amb moltes dificultats econòmiques no gaudien d'aquesta beca o havien de renunciar a una ajuda al 60% perquè les famílies no podien cobrir econòmicament la quantitat restant", lamenta la regidora. Per això, afegeix, "enguany des de Serveis Socials, i tot i ser una de les anomenades competències impròpies que des del Govern central pensen suprimir, tractarem que el màxim número d'alumnat en difícil situació econòmica puga gaudir d'una beca de menjador".

Les bases d'aquesta convocatòria de beques, així com la sol·licitud de beca que s'ha de presentar abans del dia 16 d'octubre estan disponibles tant a la Regidoria de Serveis Socials com a la seu electrònica de l'Ajuntament de Vila-real.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es