Inici

Vila-real acollirà les Jornades de Wikimedia España com a reconeixement a l'enciclopèdia local Vilapèdia

dimarts, 24 de setembre de 2013

Presentació de les jornades Wikimedia España a Vila-real

Vila-real acollirà el cap de setmana vinent, del 27 al 29 de setembre, les jornades organitzades per Wikimedia España, l'associació sense ànim de lucre que, entre altres iniciatives, és la promotora de l'enciclopèdia digital Viquipèdia. Dos han estat, principalment, els motius pels quals la directiva nacional de la Fundació Wikimedia va decidir celebrar la seua trobada anual a la ciutat. En primer lloc, com a mostra de reconeixement a "l'exitosa, activa i popular" enciclopèdia virtual local Vilapèdia, i, en segon lloc, pel fet que Vila-real ha estat reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació.

"Aquesta trobada és una oportunitat per a donar a conéixer el treball de les persones que fan possible l'enciclopèdia digital Vilapèdia", explica el regidor de Formació i Innovació, Xus Sempere, qui destaca que, des del primer moment, la Regidoria va donar suport a aquest esdeveniment "en ser una oportunitat per a la ciutat i una iniciativa molt interessant perquè el món wiki permet la participació de tothom i, cada dia, està adquirint més força". Per la seua banda l'edil de Noves Tecnologies, Javier Serralvo, ha agraït la tasca "desinteressada i voluntària dels editors de Vilapèdia" i s'ha compromés a seguir col·laborant i donar un impuls a l'enciclopèdia local perquè, assenyala, "gràcies a les associacions culturals Entermet i Ateneu XXI la ciutadania té al seu abast molta informació sobre la ciutat". L'enciclopèdia local es va iniciar al març de 2006, va ser la tercera a Espanya i la primera en valencià.

En les Jornades Wikimedia España participaran més de 20 socis de l'entitat d'abast nacional, tot i que, com matisa el vicepresident de Wikimedia España, el vila-realenc Santiago Navarro, "la convocatòria està oberta a tot el públic interessat en l'educació i el coneixement lliure, que és el lema d'enguany".

Les jornades s'iniciaran la vesprada del divendres 27 de setembre amb unes classes d'edició perquè qualsevol persona puga conéixer com introduir informació en Viquipèdia o Vilapèdia i, el dissabte, es durà a terme un curs de fotografia per a ensenyar a introduir imatges que acompanyen i il·lustren els continguts en les enciclopèdies digitals. Durant la vesprada del dissabte 28 de setembre es desenvoluparan les conferències i la taula rodona i el diumenge finalitzaran les jornades Wikimedia España amb la celebració de l'assemblea anual de la fundació.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Programa de les Jornades Wikimedia España
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es