Inici -> La teua ciutat -> Cursos i formació -> Notícies sobre cursos i tallers

El Pla d'ocupació conjunt tindrà una oficina específica i prepagament de les ajudes per a incentivar les contractacions

tornar Imprimir

dijous, 26 de setembre de 2013

Economia, Sala de premsa

L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla

El Pla d'ocupació conjunt tindrà una oficina específica i prepagament de les ajudes per a incentivar les contractacions

L'Ajuntament de Vila-real crearà una oficina municipal del Pla d'Ocupació Conjunt per a facilitar al màxim a les empreses tota la informació i tràmits necessaris per a acollir-se a les ajudes a la contractació d'aturats que ha obert aquesta setmana el consistori, amb un total de 195.000 euros aportats a parts iguals per l'Ajuntament i la Diputació. L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Foment Econòmic, Pasqual Batalla, han donat a conéixer els detalls d'aquesta convocatòria d'ajudes, que, amb el mateix objectiu d'incentivar al màxim les contractacions, amplia fins al 30 de novembre el termini per a la presentació de les sol·licituds i garanteix el prepagament de les ajudes, de manera que les empreses que opten a la subvenció rebran els diners en el moment de la resolució, i no a la justificació de l'ajuda.

"Hem estat el municipi de tota la Comunitat que més consignació ha posat a la disposició del Pla d'ocupació conjunt en relació a les xifres de població i som també els únics que incorporem el prepagament perquè les empreses tinguen més fàcil la contractació. Açò és una clara mostra de la nostra aposta per lluitar contra l'atur, amb les úniques eines de les quals disposem", assenyala l'alcalde.

El primer edil recorda, en aquesta línia, que els ajuntaments "no tenim competències en matèria d'ocupació i estem lligats de peus i mans pel Govern, que ens prohibeix la creació d'ocupació pública, i també per la Generalitat, perquè les bases per a aquest pla tampoc són el que ens hauria agradat". Benlloch s'ha referit d'aquesta manera a algunes de les condicions que imposa l'ordre autonòmica, que descarta com a beneficiaris de les ajudes a les "empreses en crisi, amb un ERO o dedicades a la pesca o l'activitat exportadora", entre d'altres.

"Hem estat l'Ajuntament que més ha aportat al pla i hem posat des del principi a la disposició del programa de foment de l'ocupació 130.000 euros, que suposa més del triple del que inicialment s'havia previst per a Vila-real", assenyala Batalla. "Valorem molt positivament l'esforç que ha fet la Diputació per a incrementar també la seua aportació, que al final serà de 97.875 euros per cadascuna de les administracions, a les quals confiem que s'incorpore amb la mateixa quantitat la Generalitat", afegeix l'edil. Fins a aquest moment, la convocatòria està dotada de 195.750 euros en total, que es destinaran a subvencionar les empreses establides a Vila-real amb un màxim de 750 euros, ampliables a 1.125 euros una vegada la Generalitat faça efectiva la seua aportació, per cada contracte a veïns de la ciutat aturats d'un mínim de tres mesos i 25 hores setmanals.

"Volem animar les empreses de Vila-real perquè s'acullen al pla. Sé del tarannà dels empresaris vila-realencs i de la seua predisposició i ganes per a eixir d'aquesta crisi", assenyala Batalla. En aquesta mateixa línia, l'alcalde ha volgut deixar clar que "qui es pot acollir a les ajudes són les empreses, que són les que poden fer les contractacions; no s'ha obert cap borsa de treball a l'Ajuntament perquè no ho tenim permés".

"No és aquest el pla d'ocupació que ens hauria agradat, però és l'única eina que ens permeten per a poder ajudar d'alguna manera a la creació d'ocupació i per això anem a posar tota la llenya al foc, a pesar de les deficiències del pla, perquè les empreses reben la informació i puguen tramitar les ajudes de manera àgil i sabent que van a cobrar la subvenció des del primer moment", afegeix Benlloch. Per a això, l'edifici de la Cambra Agrària, on se situa la seu de Foment Econòmic, obrirà en els pròxims dies una Oficina Municipal del Pla d'Ocupació Conjunt amb horari de matí i vesprada i oberta el dissabte.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es