Inici -> Àrees -> Biblioteques -> Notícies

Les biblioteques de Vila-real premiaran els lectors més actius amb el carnet VIP en la nova campanya d'activitats

tornar Imprimir

diumenge, 29 de setembre de 2013

Sala de premsa, Cultura

Activitats d'animació lectora

Les biblioteques de Vila-real premiaran els lectors més actius amb el carnet VIP en la nova campanya d'activitats

El departament de Biblioteques de l'Ajuntament de Vila-real ha preparat per a l'inici de curs un ampli ventall d'activitats en les quals s'incorpora, com a novetat, el carnet VIP per a premiar i fidelitzar els lectors més actius en la utilització dels fons i serveis que ofereixen els centres bibliotecaris de la ciutat. Es tracta d'una targeta que permetrà traure en préstec més llibres, obtenir més lectopunts o regals durant el Mes del Llibre, entre altres avantatges. Per a aconseguir-la, hi ha diverses possibilitats: amb un nombre determinat de préstecs, assistència a les activitats o emplenant el nou àlbum VIP de lector.

En total són 48 activitats d'animació lectora les que s'han programat per al trimestre octubre-desembre amb la finalitat de continuar rendibilitzant al màxim els centres bibliotecaris i promoure i fomentar l'hàbit de la lectura entre els xiquets i xiquetes vila-realencs. Des del dia 1 i fins al 4 d'octubre, en horari de 16.30 a 20.30 hores, es realitzaran als centres bibliotecaris infantils (secció infantil de l'avinguda de Pius XII i agències de lectura de Solades i El Pilar) les inscripcions dels xiquets i xiquetes en els tallers d'animació lectora que es duran a terme entre el 14 d'octubre i el 5 de desembre.

Les sol·licituds d'inscripció es poden recollir ja als centres infantils o es poden descarregar del web de la Biblioteca. En aquesta ocasió els programes que es duran a terme seran Contes i cançons (xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys) i Juguem amb els contes (4 i 5 anys), en horari de 17.30 a 18.30 hores.

En principi cada sol·licitud podrà optar a una sessió un dia de la setmana, tot i que existeix la possibilitat d'una segona opció si algun grup, d'un màxim de 20 xiquets, queda incomplet. Per poder assistir a les activitats és necessari ser soci lector i reunir lectopunts a partir dels préstecs de llibres; cada quatre llibres trets en préstec atorguen l'accés a una activitat. També serveixen els lectopunts acumulats al llarg de l'any. Com ja és costum, s'ha d'adjuntar a la sol·licitud una fotografia de carnet recent.

A més, els centres bibliotecaris infantils dediquen guies de lectura als còmics i als llibres per a aprendre a llegir amb lletra majúscula i lletra manuscrita i també la Biblioteca Central ha elaborat unes guies de lectura, una de llibres i una altra d'audiovisuals sobre Venècia.

D'altra banda, la secció Dossiers vila-realencs del web de la Biblioteca commemora en aquest trimestre els 75 anys de la mort del boxador Antonio Mata, el centenari de la revista El Mijares, els 50 anys de la trajectòria de l'associació fotogràfica Sarthou Carreres i els 125 anys de la mort del benefactor José Ramón Batalla, per a la qual cosa es realitzarà una selecció d'articles i informacions sobre aquests temes i personatges.

Galeria multimèdia

Imatges

Carnet VIP Guia de lectura còmics Guia de lectura

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es