Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial posa en valor la importància de la mediació amb el Premi Josep Redorta

dimarts, 1 d'octubre de 2013

Presentació del concurs per a l'estatueta del Premi Josep Redorta

El I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial prendrà del 29 al 31 de gener el testimoni dels dos congressos nacionals sobre mediació policial celebrats ja en anys anteriors a Vila-real amb l'objectiu de convertir-se en "un espai de reflexió" de "primeríssim nivell mundial" i el congrés de major envergadura sobre mediació policial, punt d'inici del "projecte de Vila-real com ciutat de congressos i seminaris en el qual treballa l'equip de govern". Per a això, el seminari comtpa amb un complet programa de ponències, amb importants novetats i iniciatives com la concessió del premi Josep Redorta a la mediació policial, per al qual la regidoria de Relacions Institucionals ha convocat un concurs amb l'objectiu d'implicar la població en el congrés, que servirà per a seleccionar l'estatueta que representarà el guardó a la mediació policial.

La regidora de Relacions Institucionals, Sabina Escrig, i l'intendent de la Policia Local Ramón Martínez han donat a conéixer els detalls d'aquest I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial, que entre els plats forts comptarà amb la participació de ponents de rellevància, com Emilio Duró, consultor i formador; Albert Espinosa, escriptor de gran prestigi, conegut per ser el creador de la sèrie Polseres Vermelles; Fernando G. Delgado, periodista i Premi Planeta; i Vicente Garrido, reconegut criminòleg i professor de la Universitat de València, entre d'altres ponents tant nacionals com internacionals. Com a novetat important, Martínez avança que el congrés crearà "espais de reflexió entre ponents i assistents en un ambient distés i fora de l'àmbit institucional". En aquests espais es tractaran temes com la mediació policial, la resiliència o el paper dels mitjans de comunicació en la resolució de conflictes.

Entre les activitats complementàries destaquen també com el world cafè, activitat que requereix una inscripció prèvia, que pretén convertir-se en un espai d'interacció entre els participants. Els moments musicals, intercalats entre les diferents ponències i debats, amb la participació de formacions i músics vila-realencs com la Coral Sant Jaume, són una altra de les novetats destacables del congrés que, segons explica l'intendent, busca "oferir un espai per a la reflexió, generar consensos i posar en valor la necessitat de què les policies instauren unitats de mediació".

Per a posar en valor la importància d'aquesta cultura del consens i la mediació, el I Congrés Iberoamericà de Mediació Policial inclourà el lliurament dels primers Premis Josep Redorta a la Mediació Policial, que enguany "recauran en la persona que dóna nom al guardó, Josep Redorta, figura de reconegut prestigi i trajectòria en l'àmbit de la mediació, amb llaços professionals amb la nostra ciutat", explica la regidora Escrig. Per a reconéixer l'aportació de Redorta, enguany, i els projectes que es presenten al reconeixement en pròximes edicions, el departament de Relacions Institucionals ha convocat un concurs, les bases del qual es publicaran aquesta mateixa setmana al Butlletí Oficial de la Província, a fi de promoure la participació de la ciutadania en el congrés.

"El concurs premiarà amb 600 euros el millor disseny d'estatueta que represente la mediació policial, en una convocatòria que tindrà cost zero per a l'Ajuntament, ja que serà sufragada per l'empresa Ferrovial Servicios", avança Escrig. L'estatueta haurà de dur per material principal la ceràmica, es podran presentar totes les persones majors de 16 anys i serà triada per un jurat variat.

Tota la informació sobre ponents, inscripcions i programa en http://congresoiberoamericano.vila-real.es

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es